Adliye Önünde Husumetli Iki Grup Arasinda Mustali Kavga Açiklamasi 4 Yarali

Igdir merkezde aralarinda husumet bulunan iki grup adliye önünde birbirine girdi. Dava öncesinde çikan mustali kavgada 4 kisi yaralanirken çok sayida kisi gözaltina alindi.

Adliye Önünde Husumetli Iki Grup Arasinda Mustali Kavga Açiklamasi 4 Yarali


Merkez Baglar Mahallesi Mehmet Akif Caddesi’nde bulunan adliye ek binasinda aralarinda husumet olan iki grubun davasi vardi. Dava sirasi gelmeden iki grup adliye ek binasinda tartismaya basladi.

Tartisma bir anda kavgaya dönüstü. Önceden adliyeye nasil sokuldugu bilinmeyen parmaklik mustalar ile bir taraf karsi tarafa saldirdi. Çikan kavga sonrasi destek ekip istendi. Çevik kuvvet ve özel hareketin olay yerine sevk edilmesi ile birçok kisi gözaltina alindi. Yarali 4 kisi Igdir Devlet Hastanesine kaldirilirken çevik kuvvet ve özel hareket adliye çevresinde güvenlik önlemi aldi. Olay esnasinda görüntü almaya çalisan gazetecilere ekipler izin vermedi. Bazi gazeteciler ise tehdit edildi.

Cemiyetten yapilan tehdide kinama

Igdir Çalisan Gazeteciler Cemiyeti, basin mensuplarina yapilan tehdidi kinadi. Cemiyetten yapilan açiklamada, “Polis müdüründen kavgayi çeken gazeteciye önce müdahale sonra tehdit: ‘sen bundan sonra görürsün.’ Bugün adliye binasi önünde yasanan kavga ihbari üzerine olay yerine giden ve görevini yerine getirmeye çalisan basin mensuplarina tehdit asla kabul edilemez. Demokrasinin mihenk tasi olan biz basin mensuplarina yapilan bu tür tehditleri esefle kiniyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz” denildi.
Kaynak: İHA