112 Acil Saglik Hizmetleri Çalisanlarina Egitimler Verildi

112 Acil Saglik hizmetleri bünyesinde görev yapan personel, ’2022 Afet Tatbikat Yili’ çerçevesinde afetlere hazirlaniyor.

112 Acil Saglik Hizmetleri Çalisanlarina Egitimler Verildi
Bilecik Il Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri tarafindan 112 Acil Saglik hizmetleri çalisanlarina afet farkindalik, yangin farkindalik, yangin söndürme egitimleri ile tahliye deprem ani uygulamalari gerçeklestirildi.

Yapilan egitimler hakkinda AFAD tarafindan verilen bilgide, "2022 Afet Tatbikat Yili’ ile ’2021 Afet Egitim Yili’nda kazanilan toplumsal birikimi büyütüyor ve pratige döküyor. Bu amaçla AFAD egitmenleri, toplumun tüm kesimlerine ulasacak biçimde egitimlerle ulasmaya devam ediyor. Hemsire, hizmet personeli basta olmak üzere saglik çalisanlari, incinebilir hasta gruplarini da koruyacak biçimde egitim aldi. AFAD Bilecik afet egitmenleri, çalisanlara deprem basta olmak üzere afet öncesinde, esnasinda ve sonrasinda ki dogru davranis sekilleriyle ilgili bilgilendirmeler yaptik. Sunum sirasinda egitmenler, afetlerin ne zaman, nerede, ne sekilde olacagini bilemeyecegimizi ancak ön alarak, tedbir ortaya koyarak korunabilecegimizi ifade ettik" denildi.

Ayrica AFAD Il Müdürlügü bahçesinde yangin tatbikati yapilarak bu esnada alinacak önlemler ve tedbirler ele alindi.
Kaynak: İHA