Otomobilin Çarptigi Kadin Hastanede Yasam Mücadelesi Veriyor

Çanakkale’nin Küçükkuyu ilçesinde minibüse binmek isterken otomobilin çarpmasi sonucu agir yaralanan kadin, hastanede 11 gündür yasam savasi veriyor.

Otomobilin Çarptigi Kadin Hastanede Yasam Mücadelesi Veriyor
Küçükkuyu ilçesinde evinin önünden minibüse binmek isterken N.C. yönetimindeki 10 P 7805 plakali otomobilin çarptigi Neslihan Çakir (64), yogun bakimda hayata tutunmaya çalisiyor. Balikesir Atatürk Sehir Hastanesi’ne tedavisi süren Çakir’in 19 yasindaki kizi Elif Çakir, IHA’ya konustu.

Çakir, "Ben dershanedeydim, telefonla komsularimiz aradi. Komsularimdan ögrendim, ’Annene araba çarpti’ dediler. Direkt hastaneye gittim zaten. Kamera kayitlarini izledigimde de vuran aracin annemi almak için yavaslayan minibüsü gördügü halde frene basmak yerine yaya geçidinde anneme çarptigina sahit oldum. Annemin üstünden geçiyor" dedi.

O an yasadiklarini anlatan Çakir, "Annemin yanina gittim durumu çok agirdi, orada bekledik, müdahale odasina aldilar. Orada yeteri kadar alet edevat yokmus yogun bakim için, Balikesir Sehir Hastanesine sevk ettiler. Bende direkt buraya geldim. Gelir gelmez yogun bakima aldilar. 11 gündür de doktorlar hayatta tutmaya çalisiyorlar. Çok uzun bir süreç diyorlar. 1-2 ay sürebilir diyorlar. Durumu ciddi. Zaten tansiyonu, kalbi, su an solunum cihazinda kalp destekleyici ilaçlar veriyorlar. Akcigerleri kötü halde. Travmaya bagli böbrek yetmezligi var, karaciger yetmezligi var. Zaten böbrek islemini yapamadigi için tüm islemi bozuyor. Sürücüyü gözaltina almislar, nöbetçi mahkemeye çikmis, oradan da sartli tahliyeyle su an disarida. Avukatlarimiz bunun pesini birakmayacak. En agir cezayi almasini istiyorum bize bunlari yasatanlarin. Bu yasta babami kaybettigim gibi annemi de kaybetmek istemiyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA