Jandarma 7 Kilometre Lastik Izi Sürüp Gece Yarisi Küreklerle Tarlayi Kazdi

Aksaray’da bir vatandasin tarlasinda tarimsal sulamada kullandigi günes enerjisi panelini çalan ve kendi tarlasina gömen sahis jandarmanin 7 kilometrelik lastik izi takibiyle kiskivrak yakalandi. Gece yarisi küreklerle tarlaya giren jandarma ekipleri, yaptigi kazi çalismasinda çalinan panelleri gömüldügü topragin altindan çikardi.

Jandarma 7 Kilometre Lastik Izi Sürüp Gece Yarisi Küreklerle Tarlayi Kazdi
Hirsizlik olayi Aksaray’in Gülagaç ilçesine bagli Çatalsu köyünde yasandi. Edinilen bilgiye göre, Çatalsu köyünde yasayan ve tarim ve hayvancilikla geçimini saglayan Ramazan Genç (51) tarlasini sürmek için köy yakinlarindaki tarlasina gitti. Tarlasinda sulamada kullandigi 4 adet günes enerjisi panelinin yerinde olmadigini fark eden Ramazan Genç, panellerin çalindigini anlayinca jandarmayi arayarak ihbarda bulundu. Ihbar üzerine harekete geçen Aksaray Il Jandarma Komutanligi Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) dedektifleri ve Gülagaç Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri kisa sürede olay yerine gelerek inceleme baslatti.

“Gübre götürdüm” dedi traktör ve römorkta gübre izine rastlanmadi

Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde detayli arastirma ve sorgulama baslatan ekipler yapilan çalismalarda panellerin Gülagaç ilçesine bagli Gökçe köyünde yasayan Sükrü Ü. (62) isimli sahsin almis olabilecegini belirledi. Sahis üzerinde arastirma ve inceleme baslatan jandarma ekipleri, sahsi gece yarisi traktörle seyrederken 2 köy arasinda buldu. Kendisini sorgulayan jandarma ekiplerine traktörle tarlasina gübre götürdügünü söyleyen Sükrü Ü.’nün traktör ve römorkunda inceleme yapan ekipler traktör ve römorkta her hangi bir gübre izine rastlamadi.

Jandarma 7 kilometre lastik izi sürdü

Traktörde gübre izleri yerine 2 adet kürekle karsilasan JASAT dedektiflerinin süphesi daha da artti. Sahsin üzerindeki süphelerin artmasi üzerine sahis orada gözaltina alinarak jandarma aracina bindirildi. Sahis jandarma aracinda bekletilirken diger jandarma ekipleri traktörün geldigi yöne dogru traktörün lastik izlerinden yola çikarak iz sürmeye basladi.

Yaklasik 7 kilometre boyunca lastik izi süren jandarma ekipleri lastik izinin bitiminde kendilerini tarlanin ortasinda buldu.

JASAT dedektifleri küreklerle tarlayi kazdi

Traktör lastik izlerinin bittigi yerde römorkta ele geçirilen küreklerle ise koyulan jandarma ekipleri kürekle tarlayi kazmaya basladi.

Gecenin karanliginda tarlanin ortasinda küreklerle kazi yapan jandarma ekipleri çok geçmeden panellerin izine ulasti. Sahsin tarlasinda gömülü günes enerjisi panellerine ulasan jandarma ekipleri, panelleri bir bir gömüldügü yerden çikartti. Tam ve eksiksiz olarak ele geçirilen günes panelleri savcilik koordinesinde sahibine teslim edildi. Gözaltina alinan süpheli sorgulanmak üzere Il Jandarma Komutanligina götürüldü. Süpheli sahis, islemlerinin ardindan sevk edildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA