Besiktas'ta Dronlu Trafik Denetiminde Kurallara Uymayan Sürücülere Ceza Yagdi

Besiktas’ta Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan havadan dron ile trafik denetimi gerçeklestirildi. Denetimlerde kurallara uymayan sürücülere toplamda 7 bin 936 lira para cezasi kesilirken, ceza yiyen taksi soförü Ergin Korkmaz, “Trafikte kaldigimiz için çok bunaliyoruz o yüzden emniyet kemeri takmiyoruz” dedi.

Besiktas'ta Dronlu Trafik Denetiminde Kurallara Uymayan Sürücülere Ceza Yagdi
Istanbul Il Emniyet Müdürlügü, Trafik Denetleme Sube Müdürlügü tarafindan Besiktas havadan dron ile trafik denetlemesi gerçeklestirildi.

Denetim çerçevesinde trafikte emniyet kemerini takmayan sürücülere ve ehliyetsiz araba kullandigi gerekçesiyle yabanci uyruklu bir vatandasa toplamda 7 bin 936 lira para cezasi kesildi. Trafik ekipleri dron ile havadan kurallara uymayan sürücüleri tek tek tespit ederek, olusturulan kontrol noktasinda ehliyet ve ruhsatlarini kontrol ettikten sonra cezai islem uyguladi.

“Dronu fark ettim ama kemeri takmak nasip olmadi”

Araciyla seyir halindeyken dron tarafindan emniyet kemerini takmadigi tespit edilen araç sürücüsü Mustafa Soner Saltik, “ Emniyet kemeri takmadim ondan ceza yiyorum. Bir dahakine Insallah daha tedbirli olacagiz. Yukarida dronu ben fark ettim ama nasip olmadi kemeri takmak” dedi.



“Trafikte kaldigimiz için emniyet kemerinden çok bunaliyoruz”

Denetimler sirasinda emniyet kemeri takmadigi için cezai islem uygulanan taksi soförü Ergin Korkmaz, “Bir hata yaptik. Geriden de dronu gördük yine de kemeri takmadik. Trafikte kaldigimiz için çok bunaliyoruz. Bazen emniyet kemerini çikarmak zorunda kaliyoruz. Kendimiz için takmiyoruz. Ceza yedik, yapacak bir sey yok” seklinde konustu.

Kaynak: İHA