Putin, Es Cinselligi 'Yikici Degerler' Kategorisine Alan Kararnameyi Imzaladi

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin imzaladigi, “Rusya’nin Geleneksel Manevi ve Ahlaki Degerlerinin Korunmasina ve Güçlendirilmesine Iliskin Devlet Politikasi Esaslarinin Onaylanmasi” hakkindaki kararname ile es cinsellik Rusya’da “yikici fikir ve degerler" kategorisine aldi.

Putin, Es Cinselligi 'Yikici Degerler' Kategorisine Alan Kararnameyi Imzaladi
Daha önce escinsellik propagandasinin yasaklanmasina dair kararlar alinan Rusya’da bu kez es cinsellik, Rus toplumu için “yikici fikir ve degerler" kategorisine alindi. Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in imzaladigi, “Rusya’nin Geleneksek Manevi ve Ahlaki Degerlerinin Korunmasina ve Güçlendirilmesine Iliskin Devlet Politikasi Esaslarinin Onaylanmasi” hakkindaki kararname ile es cinselligin Rus toplumuna zarar verdigi vurgusu yapilarak, Rus toplumu için tehdit olusturdugu aktarildi.

Kararnamede, es cinsellik için, "Rusya vatandaslari üzerindeki yikici ideolojik etkinin ülkedeki demografik durum için bir tehdit haline geldigi" belirtilerek, es cinsellik, "Rus toplumu için yikici fikir ve degerler" kategorisi içerisinde tutuldu.

Rus halkinin manevi degerlerinin korunmasina yönelik alinan kararda, "Rus vatandaslarinin dünya görüsünü olusturan ve bunu nesilden nesile aktaran ve birligini olusturan ahlaki degerlerdir. Rusya’nin egemenligini korumayi ve güçlendirmeyi mümkün kilan, çok uluslu ve farkli inançli ülkenin birligini saglayan geleneksel degerler, Rus toplumunun temelidir" denildi.

Kararnamede, Rus toplum kültürünün tahrif edilmesine karsi programlar üretilecegi ifade edilerek, "Kararname, stratejik planlamalarin hazirlanmasi, bölümler arasi koordinasyonun saglanmasi, kültür ve egitim alanindaki projeler için devlet destek sisteminin iyilestirilmesi, biçim ve yöntemlerin iyilestirilmesi dahil olmak üzere geleneksel degerlerin korunmasi için çalismalarin yürütülecegi ana alanlari listeler" denildi.
Kaynak: İHA