NATO'dan Türkiye'nin Tahil Anlasmasindaki Rolüne Övgü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna tahilinin Karadeniz’den dünyaya sevk edilmesini saglayan tahil anlasmasindaki rolü için Türkiye’yi takdir ettiklerini ifade etti.

NATO'dan Türkiye'nin Tahil Anlasmasindaki Rolüne Övgü
Misir’in Sarm El-Seyh kentinde düzenlenen Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Konferansi’nda (COP27) “Iklim Güvenligi" konulu toplantiya video konferansla baglanarak konusma yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin tahil anlasmasindaki rolüne degindi.

Stoltenbeng, Rusya’nin Ukrayna’ya karsi baslattigi savas nedeniyle dünyada enerji ve gida fiyatlarinin arttigini aktararak, Birlesmis Milletler (BM) ve Türkiye’nin girisimleriyle varilan tahil anlasmasi ile gida fiyatlarinin geriledigine dikkat çekti.

Stoltenberg, “Birlesmis Milletler, NATO müttefiki Türkiye ve uluslararasi toplumun, küresel gida pazarindaki baskiyi azaltmak için Ukrayna’dan en azindan tahil ihracatini mümkün kilan anlasmayi müzakere ederek sonuçlandirmasindan memnunum. Geçtigimiz hafta Istanbul’u ziyaret ettim. Tahil gemilerinin Istanbul Bogazi’ndan geçisini gördüm. Cumhurbaskani Erdogan ile görüstüm ve Türkiye’nin tahil anlasmasindaki çabalarindan övgüyle bahsettim. Rusya’ya tahil anlasmasina uymasi ve anlasmayi uzatmasi için çagrimizi sürdürüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA