Bosanma Asamasindaki Esini Öldüren Zanli Tutuklandi

Izmir’de bosanma asamasinda oldugu esi, 2 çocuk annesi Hülya Sellavci Yegin’i is yerinde öldürerek kayiplara karisan ve 800 saatlik kamera kayitlari izlenerek yakalanan zanli ile ve evinde saklandigi arkadasi, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Cinayet zanlisi tutuklanirken, arkadasi ise serbest birakildi.

Bosanma Asamasindaki Esini Öldüren Zanli Tutuklandi
Izmir’in Bornova ilçesindeki Isikkent Ayakkabicilar Sitesinde ayakkabi nakis atölyesi bulunan Hülya Sellavci Yegin’e ulasmayan yakinlari, 22 Ekim’de is yerine gitti. Burada saat 00.30 siralarinda kanlar içinde bulunan 2 çocuk annesi kadinin, tabanca ile vurularak öldürüldügü belirlendi. Polis, süpheli olarak kadinin bosanma davasi açtigi esi Kaffar Yegin’i yakalamak için çalisma baslatti.

800 saatlik kayit incelendi

Zanlinin yakalanmasi için Izmir Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligince olusturulan 10 kisilik özel ekip, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS), is yerleri ve belediye otobüslerindeki kameralarin 18 günde kaydettigi toplam yaklasik 800 saatlik kaydi inceledi. 3 Kasim Persembe günü, katil zanlisi bir güvenlik kamerasinca görüntülenince, saklandigi yer de bu izden yola çikilarak tespit edildi. Polis ekipleri, Kaffar Yegin’in arkadasi M.G.’nin (67) Konak’ta bulunan evine baskin yapti. Olayda kullandigi tabanca ile birlikte ele geçirilen Kaffar Yegin, gözaltina alindi. Katil zanlisi Kaffar Yegin ile ona yardim ve yataklik etmekten arkadasi M.G. de gözaltina alinarak Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligine götürüldü.

Cinayetin islendigi ilk geceyi ormanda geçirmis

Kaffar Yegin’in emniyetteki sözlü ifadesinde, cinayeti isledigini kabul ettigi, cinayetin islendigi ilk geceyi Güzelbahçe’de ormanlik bir alanda geçirdigini, burada kiyafetlerini ve ayakkabisini degistirip yüzünü de gizlemek için sapka takarak arkadasi M.G.’nin evine gittigini söyledigi belirtildi. Üzerinde Hülya Sellavci Yegin’in cep telefonu da çikan Kaffar Yegin’in bosanma asamasinda olduklarini, aralarinin gergin oldugunu, esinin is yerine gittigini ve çikan tartismada cinayeti isledigini ancak pisman oldugunu ifade ettigi ögrenildi. Arkadasi M.G.’nin evine gittikten sonra, 3 Kasim’da sahte kimlik çikarmak amaciyla 1 kez disari çiktigi ögrenilen Kaffar Yegin’in, yakalanmamak için balkona dahi çikmadigini, hatta kendini disaridan soyutlamak için televizyon bile izlemedigi ortaya çikti.

Tutuklandi

Katil zanlisi Kaffar Yegin ve M.G., emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Yegin çikarildigi mahkemece tutuklanirken, M.G. ise savcilikça serbest birakildi.

Talihsiz kadinin ölümün ardindan zorlama hapis cezasi verilmisti

Hülya Sellavci Yegin’in, 6 ay önce evlendigi Kaffar Yegin hakkinda, tehdit edildigi gerekçesiyle 4 kez suç duyurusunda bulundugu ve uzaklastirma karari aldirdigi ortaya çikarken, süpheli es için de Izmir 16. Aile Mahkemesinden zorlama hapis karari çikti. Kaffar Yegin hakkinda Hülya Sellavci Yegin’in ölümünden 3 gün sonra tedbir kararini 4 kez ihlal etmesi nedeniyle 30 gün zorlama hapis cezasi verildi.



Zanlinin atölye yakinlarinda görüntüleri ortaya çikmisti

Ayrica Kaffar Yegin’in, Hülya Sellavci Yegin’in öldürüldügü atölyeye yakin bölgede görüntüleri de ortaya çikti. Görüntülerde; kot pantolon ile ceket giyen ve elinde bir paket bulunan Kaffar Yegin’in, Hülya Sellavci Yegin’in ölü bulunmasindan yaklasik 6 saat önce atölyeye yakin noktadan hizlica uzaklastigi yer almisti.
Kaynak: İHA