Anne Sefkatiyle 16 Yildir Direksiyon Salliyor

Ordu’da okul servis soförü olarak görev yapan Hale Eyigün, anne sefkati ile yaklastigi ögrencilerini okullarina yetistirmek için çabaliyor. Sabahin erken saatlerinde servisin direksiyonuna geçen Eyigün, erkek meslektaslarinin ve velilerinin de takdirini topluyor.

Anne Sefkatiyle 16 Yildir Direksiyon Salliyor
Altinordu ilçesinde 16 yildir kadin okul servis soförü olarak görev yapan 42 yasindaki Hale Eyigün, sabahin ilk saatlerinde lise, ortaögretim ve ilkögretim ögrencilerinin okul servis soförlügünü yapiyor. Kendisi de 2 çocuk annesi oldugu için çocuklara bu sekilde yaklasim gösteren ve empati kurarak meslegini yapan Eyigün, yine kendi gibi kadin hostesi ile birlikte ailelerin en kiymetlisi olan çocuklarini güvenli bir sekilde okullarina yetistirmek adina çaba sarf ettiklerini belirtiyor.

“Çok büyük bir sorumlulugumuz var”

Kendisinin meslege baslamasindan yine bir kadin servis soförünün öncülük ettigini söyleyen Eyigün, “Sektöre ilk olarak arka tarafta hostes olarak basladim. Sonrasinda direksiyon hocasi bir ablamiz ve Ordu’nun ilk kadin servis soförünün destekleri ile bu ise basladim. Bana araç kullaniyorsam minibüs kullanabilecegimi de söyledi.

Iyi ki de baslamisim çok güzel, çocuklarla zaten çok güzel anlasiyorum ve onlari çok seviyorum, onlar çok masumlar. Bizim büyük bir sorumlulugumuz var, araçlarimizda insanlarin en kiymetli varliklarini tasiyoruz. Aslinda bizler Türkiye’nin gelecegini tasiyoruz, bu sorumlulugun da farkindayiz” dedi.



“Anne oldugum için çocuklarla empati kuruyorum”

Veliler ve diger servis soförlerinden olumlu tepkiler aldiklarini kaydeden Eyigün, “Insanlar gurur duyduklarini belirtiyor. Ben de anne oldugum için empati kuruyorum, çocuklara nasil davranacagim konusunda ve isteklerini anlayabiliyorum. Hasta olduklarinda anne gibi anlayabiliyorum ve dertlerini bana anlatabiliyorlar. Ben onlarla mutlu oluyorum” seklinde konustu.

Sürücülerin kimi zaman servis soförlerini trafikte rahatsiz ettigini kaydeden ve uyarilarda bulunan Eyigün, “Aracin arka tarafindan dur levhasi oluyor ve dörtlü ikaz lambalarimiz yaniyor. Rehber personelimiz ögrencileri almak durumunda ve bu esnada insanlar saygisizca davranabiliyorlar. Buna biraz daha anlayis ve saygi istiyoruz. Ögrencilerimizi okullarina teslim etmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Handan Bozkurt isimli ögrenci velisi kadin servis soförünü gördüklerinde kizlarini hiç düsünmeden teslim ettiklerini belirterek, soförün kadin olmasinin kendilerine ayrica güven sagladiklarini aktardi.

“Servis soförümüzün kadin olmasi bize ayri bir güven verdi”

Semriye Keskin isimli ikiz kiz çocugu velisi de ilk kadin servis soföründen çok memnun olduklarini ifade ederek, “Güven duydum, kadinlarin bu sektörde olmasi bana ayrica bir güven sagladi. Kendisini çok seviyoruz ve insallah uzun yillar devam etmesini temenni ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA