MDOB, 10 Kasim'da 'Son Veda' Konseri Verecek

İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84’üncü yildönümünde “Son Veda” konseri verecek.

MDOB, 10 Kasim'da 'Son Veda' Konseri Verecek
MDOB sahnesinde gerçeklesecek “Son Veda” konseri 10 Kasim 2022 Persembe aksami saat 20.00’de sanatseverlerle bulusacak. Atatürk’ü Anma Günü çerçevesinde hazirlanan Son Veda konseri 8 bölümden olusuyor. Ülkenin genel durumu, Atatürk’ün okul yillari, Trablusgarp Savasi ve Sofya günleri, Çanakkale Savasi, Zübeyde Hanim, Isgal ve Kurtulus Savasi, Atatürk’ün asklari ve devrimleri ile çok sevdigi halkina Son Veda’sini konu ediniyor. Düzenleme Orkestra Sefi Kivanç Tepe’ye ait olup, konserde yer alan müzikler besteci Fahir Atakoglu’nun.

Mustafa Kemal Atatürk’ü Ercan Ocak, Zübeyde Hanim’i Ipek Incekas, Fikriye Hanim’i Leyla Ceren Koç’un canlandiracagi konserin anlaticilari Eda Bingöl Gürkan ve Sahan Gürkan olacak.

MDOB orkestrasi ve korosu ile birlikte piyanoda Onur Ermez, neyde Ercan Irmak sahne alacak. Eserin metin yazari Cennet Türker, koro sefi Anil Aydin olacak.

Fahir Atakoglu’nun müziklerine, anlati ve canlandirmalar, dönemin özel görüntüleri ve sahne isiklarinin da eklenmesiyle konser seyircisini bekliyor.
Kaynak: İHA