Boylari Küçük Asklari Büyük Çifte Görkemli Dügün

Engelli Kamu Personeli Seçme Sinavinda (EKPSS) tanisan akondroplazi hastasi Ordulu Tolga Güler ile Hakkarili Melek Turan çifti, Hakkari’de görkemli bir asiret dügünüyle dünya evine girdi.

Boylari Küçük Asklari Büyük Çifte Görkemli Dügün
Yaz dönemi boyunca yüzlerce dügün yapilan Hakkari’de havalarin sogumasiyla dügün sezonuna ara verildi.

Sezonun son dügünü ise Engelli Kamu Personeli Seçme Sinavinda (EKPSS) tanisan akondroplazi hastalari Melek Turan ve Tolga Güler çifti için iki gün iki gece yapildi. Bir kir dügünü bahçesinde yapilan dügünde, Hakkarililer halay çekerken Ordulular ise horon tepti. Renkli görüntülere sahne olan dügün töreninde damadin babasi Muhammed Güler ise sahneye çikarak “Ordu’nun dereleri” sarkisini söyledi.



Duygularini ve mutlulugunu dile getiren damat Tolga Güler, “EKPSS’de tanistik. Yuva kurmaya karar verdik. Ailelerimize durumu anlattik. Sag olsunlar bize destek verdiler. Hakkari’de dügünümüzü yaptik. Insanlari çok sicak. Artik akraba olduk. Dügünümüze gelen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ordu’ya gelin gitmekten dolayi çok mutlu oldugunu ifade eden gelin Melek Turan ise “Tolga Beyle EKPSS’de tanistik. Yuva kurmaya karar verdik. Ordu’ya gelin gidiyorum Insallah. Hakkari’de dügünümüzü yaptik. Akrabalarim ve dostlarim sag olsun bizi yalniz birakmadilar. Ailem bana örf ve adetlerimize göre dügün yapti. Çok mutluyum. Bu mutlu günümüzde bizi yalniz birakmayan herkese tesekkür ediyorum” dedi.



“Hakkari’yi bize çok yanlis tanitmislar”

Hakkari’yi kendilerine çok yanlis tanittiklarini ifade eden damadin babasi Muhammed Güler de, “Çocuklarimiz EKPSS’de tanismis. Evlilik karari almislar. Bizler de yuvalarini kurmak için Hakkari’ye geldik. Isteme merasiminin ardindan dügün için tarih aldik. Hakkari’de dügünümüzü yaptik. Buradaki insanlarla tanistik. Onlarin nasil insanlar oldugunu gördük. Hakkari’yi bize çok yanlis tanitmislar. Bu insanlara ne kadar deger verdigini, ne kadar misafirperver olduklarini gördük. Bugün Hakkari’de dügünümüzü yaptik. Bizi yalniz birakmadilar. Hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum. Onlar halay çekti biz horon teptik. Bende sahneye çikarak onlara ‘Ordu’nun dereleri’ sarkisini söyledim. Hakkarililer ile Ordulular etle tirnak olduk. Bundan sonra biz buraya gelecegiz. Onlar Ordu’ya gelecek. Dost olduk, akraba olduk. Insallah bu dostlugumuz ve akrabaligimiz daim olacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA