Kisa Hazirlanan Nemrut Krater Gölü'nde Renk Cümbüsü

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan ve her yil binlerce yerli ve yabanci turiste ev sahipligi yapan Nemrut Krater Gölü, sonbaharin renkleriyle adeta sakli bir cenneti andiriyor.

Kisa Hazirlanan Nemrut Krater Gölü'nde Renk Cümbüsü
Tatvan ilçesinde bulunan dünyanin ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olan 2 bin 250 rakimdaki Nemrut Krater Gölü, sonbaharin etkisiyle sari, yesil, kizil ve kahverenginin tonlarina bürünerek kartpostallik görüntüler olusturdu. Temiz havasi ve essiz manzaralariyla sonbahar mevsiminde bin bir renge bürünen Nemrut Krater Gölü’nün essiz manzarasini görmek isteyen dogaseverler ise bölgeye akin etti. Krateri ziyaret eden vatandaslardan bazilari yürüyerek tüm tonlarin hakim oldugu cografyayi fotograflarken bazilari ise agaçlara paralel uzanan yoldan araçlariyla geçerek manzaranin tadini çikardi.

“Nemrut Krater Gölü kesinlikle gelip görülmesi gereken bir yer”

Nemrut Krater Gölü’nü herkesin gelip görmesini istedigini dile getiren Merve Koç, “Bugün fotograf çekimi için Nemrut’a geldik. Nemrut Krater Gölü kesinlikle gelip görülmesi gereken bir yer. Sonbaharda harika fotograflar çikiyor. Tatvan’a yolu düsen herkesi buraya bekleriz. UNESCO’ya aday gölümüzü insallah koruyabiliriz. Turuncu, kirmizi ve sari gibi doganin her tonu burada var. Gerçekten görülmesi gereken bir yer. Bugün buraya geldigimiz için çok mutluyuz” diye konustu.



“Çok güzel bir doga harikasi”

Nemrut Krater Gölü’nün sonbahar mevsiminde çok güzel oldugunu söyleyen Feyza Sincar ise “Batman’dan geliyorum. Nemrut’un sonbaharda çok güzel oldugunu duyduk ve görmek için geldik. Fotograf çektik ve gezdik. Herkesin burayi görmesini tavsiye ederim. Çok güzel bir doga harikasi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA