Bursa'da Büyük Uyusturucu Operasyonunu Bakan Soylu Yönetti...Kökü Kurutuluyor

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Bursa’da 1750 polisin, 2 helikopter, 3 IHA ve 15 narkotik köpeginin katildigi büyük uyusturucu operasyonunun startini verdi. 1,5 ayda iki kez Bursa’ya gelen Bakan Soylu belirlenen 70 adreste 110 kisinin gözalti karari oldugunu, 95 kisiyi yakaladiklarini bildirdi. Bakan Soylu, gençleri uyusturucu illetine bulusturmak isteyenlere müsamaha göstermeyeceklerini belirterek, "Avrupa’da uyusturucu serbest ama sinirlarimiz içinde hiç bir uyusturucu maddenin girmemesini saglamak için tarihin en büyük uyusturucu operasyonlarini yapiyoruz. Bu meselenin kökünü kurutmaya ve kökü kuruyuncaya kadar mücadeleye devam etmeye ant içtik" dedi.

Bursa'da Büyük Uyusturucu Operasyonunu Bakan Soylu Yönetti...Kökü Kurutuluyor
Bakan Soylu, sabah 05.30 siralarinda Bursa Emniyet Müdürlügü’nden ekipleri ugurladi. Narkotik, çevik kuvvet, özel harekat ve asayis ekipleirinden olusan 1750 polis merkez Osmangazi ilçesi Meydancik, Selimzade Mahalleleri, merkez Yildirim ilçesi Anadolu Mahalleleri’nde 6 aydir fiziki ve teknik takipteki uyusturucu saticilarinin evlerine safak operasyonu yapti. Havadan da 2 polis helikopteri, 3 IHA gelismeleri takip etti, ekipleri yönlendirdi.

Bursa Emniyet Müdürlügü Kent GÜvenlik Yönetim Sistemi binasinda Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Il Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlariyla kamera karsisina geçen Bakan Soylu, detaylari paylasti.

Bursa’da bir önceki kökünü kurutma operasyonunu 20 Eylül’de yaptiklarini hatirlatan Bakan Soylu sunlari söyledi: "Emniyet Teskilati mensubu arkadaslarimizin gayet basarili bir sekilde yürüttügü 20 Eylül’deki operasyondan sonra yine Bursa Cumhuriyet Bassavciligi ile birlikte yeni bir çalisma ortaya konuldu. Bursa’da bu sabah itibariyle 1730 kahraman arkadasimizin katildigi 15 narkotik 2 helikopter 3 IHA’nin katildigi bir operasyon daha 05.30 itibariyle basladi.

70 adrese hedeflenildi. 110 uyusturucu saticisina yönelik bir operasyondu. Bu saat operasyonuyla 95’i gözaltina alindi. Operasyonlar devam ediyor. Buradan kiymetli Bursali hemsehrilerimize ve aziz milletimize sunu söylemek istiyorum. Birbuçuk ayda ikinci gelisimiz ikinci kökünü kurutma operasyonu. Bin defa gelmemiz icap ederse gelecegiz, bu operasyonlari gerçeklestirecegiz. Aziz milletimiz rahat olsun. Avrupa’da uyusturucu serbest. Siringasi da serbest. Ama milletimiz olarak biz buna müsaade etmeyiz, tahammül, müsamaha göstermeyiz. Hedefimiz sinirimizin içerisine hiçbir uyusturucu maddenin girmemesini saglamak, bunu temin etmek istiyoruz. Tarihin en büyük uyusturucu operasyonlarini yapiyoruz. Haftada ortalama 5 bin uyusturucu saticisini gözaltina aliyoruz. Bu konuda arkadaslarimiz, emniyet teskilati, jandarma teskilati büyük gayret gösteriyor

Dün Diyarbakir’da 1900 kilogram üzerinde esrar ele geçirildi. Bu mücadeemiz kararlilikla devam ediyor. Irademiz kararliligimiz var. Gençlerimizi bu illete bulusturmak isteyenlere müsamaha göstermeyecegiz. Geregini yerine getiriyoruz ve getirmeye hep birlikte devam edecegiz. Milletimiz ,Türk Polisi, jandarma teskilati, güvenlik güçleri, hükümetimiz ve bizlere itimat etsin. Bu meselenin kökünü kurutmaya ve bu meselenin kökü kurayana kadar mücadeleyi devam etirmeye ant içtik. Cenabi Allah yardimcimiz olsun"
Kaynak: İHA