Devrilen Tirin Tavan Camindan Çikti, Dakikalarca Gözyaslarina Boguldu

Karabük’te frenleri bosaldigi iddia edilen cam madeni yüklü tir devrildi. Kazayi yara almadan atlatan ve devrilen tirin kupasindaki tavan camindan disari çikan sürücü dakikalarca gözyaslarina boguldu.

Devrilen Tirin Tavan Camindan Çikti, Dakikalarca Gözyaslarina Boguldu
Kaza, Safranbolu ilçesi Babasultan Mahallesi Bartin Kavsagi’nda medyana geldi. Eflani ilçesinden yükledigi cam madeni Ankara’ya tasiyan Mustafa Sönmez (30) idaresindeki 06 FH 8212 plakali tir, yokus asagi indigi sirada frenleri bosaldi. Sürücüsünün manevrasi ile kavsaktan dönüs yapan cam madeni yüklü tir yol kenarina devrildi. Ihbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Kaza sonrasi yan yatan tirin tavan camindan disariya çikan sürücü ihbar üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri tarafindan ayakta tedavi edildi. Yolun kenarina oturarak yakinlarina kaza yaptigi bilgisini veren sürücü dakikalarca gözyaslarina boguldu. Bu sirada sürücünün ayaginda ayakkabilarinin olmadigini fark eden itfaiye ekipleri ise yan yatan Tir’in sürücü kapisinin kenarindaki ayakkabilari bularak sürücüye teslim etti.

Tir sürücü Mustafa Sönmez, aracin rampa asagi inerken bir anda hizlanmaya basladigini, frene bastim ama tutmayinca, yol bos olunca son anda devrildigini söyledi.



“Mazot yola akinca polis kendi önlem aldi”

Kaza sonrasi yan yatan tirin yakit deposundan sizan litrelerce mazot yola yola akmaya basladi.

Trafik polisleri bir baska kazanin yasanmamasi adina sürücülerin dikkatli geçmesi noktasinda uyararak, gerekli temizligin yapilmasi için Karayollari ekiplerine bilgi verdi. Olay yerine gelen karayolu ekibi yola akan yakitla ilgili bir islem yapmayinca trafik polisi kendince önlem almaya çalisti. Yaklasik 1 ton civarindaki yakitin tanktan yola akmaya devam etmesi üzerine trafik polisi eline aldigi kürekle, devrilen tirdaki cam madeni ve yol kenarindaki kumlarla ark yaparak yönünü yola akmasini engellemeye çalisti. Dakikalarca isçi gibi elindeki kürekle kum ve cam madeninden ark yapan trafik polisinin çabasi sonrasi akan yakitin yönünü yol kenarina çevirdi.
Kaynak: İHA