Türkiye'nin En Ucuz Ekmegi Artik Bu Tarladan Çikacak

Bursa’da 3 yildir 400 gram ekmegi 1 liradan satan Kestel Belediyesi, önümüzdeki 2 yilda ekmege zam yapmamak için ihtiyaci olan 800 ton unu kendi bugdayindan üretecek. Bugdaylarin ilk tohumu bugün tarlayla bulustu.

Türkiye'nin En Ucuz Ekmegi Artik Bu Tarladan Çikacak
Ekmege zam yapmak yerine 1 lira 25 kurustan 1 liraya çeken ve tam 3 yildir ekmegi vatandaslara 1 liradan satan Kestel Belediyesi, yine ekmege zam yapmamak adina bin 300 dönüm araziye bugday ekip, 800 ton un üretmek için harekete geçti. Kestel Belediye Baskani Önder Tanir, bugdayin tohumlarini çiftçilerle birlikte toprakla bulusturdu. Ayrica bu hizmetle beraber dar gelirli ailelere bir yilda 30 milyon lira katki anlamina geliyor.

Tohumlari tarlayla bulusturan Kestel Belediye Baskani Önder Tanir, "Pandemi döneminden çikarken sosyal yardimlar her defasinda daha fazla öne çikti. Gönül belediyeciligi dogrultusunda zaten ön planda olan bu çalismalarimiz bugün tohumu ilk defa toprakla bulusturdugumuz etkinlikte farkli bir zincirin halkasini eklemek üzere Kestel’imizle bulusuyor. Bizler ilk göreve geldigimizde seçim beyannamemizde vermis oldugumuz sözlerden bir tanesi ekmegi ucuzlatacagiz. Kestel halkini ucuz ekmekle bulusturmakti. 400 gram ekmek 1.25 lira iken bizler 1 liraya düsürdük. Arkasindan malum pandemi ve ekonomik sikintilar vatandaslarimizin is açisindan düsmüs oldugu kismen giderdigimiz sikintilar. Dedim ki bu ekmek 1 liradan devam etsin. Zaman geldi zaten maliyetler yükseldi. Firinci esnafimiz ile aramizdaki makas açildi. Bizim bu konudaki görevimiz artti. Biz de istiyoruz ki farkli alanlardaki çalismalarimizdan ödün vererek buraya takviye yapmayalim. Arkadaslarimizla yapmis oldugumuz istisareler sonucu ortaya su çikti kendi bugdayimizi ekmek suretiyle bu sübvansemiz oldukça asagiya çekilecek. Bugday ve un maliyetlerimiz hesaplarimiza göre, üçte bir seviyesinde alçalacak. Önümüzdeki bir buçuk sene içerisinde 400 gram Türkiye’nin en ucuz ekmegini Kestelli halkimizla bulusturacagiz. Ortaya koymus oldugumuz bin 300 dönüm hedefin bugün itibari ile bin dönümünü yakalamis olduk. Bu ne demek önümüzdeki dönemde tüm üretecegimizin ekmegin tamamina yakinin bugdayini buradaki arazilerimizde üretecegiz. Bununla da kalmayarak önümüzdeki sene bu hedefi yükseltmek suretiyle elde edecegimiz daha fazla bugdayi ilçemizdeki firinci esnafiyla daha ekonomik sartlarda firinci esnafimizdaki ekmegin de rakamin asagiya düsmesi hedeflerimizin arasinda. Belediyemize bir de dron kazandirdik. Daha dogrusu çiftimizin hizmetine sunduk" dedi.

Kaynak: İHA