ESIAD Ile IKMYO'nin Hayata Geçirdigi 'Is Dünyasi Üniversitemde' Isbirligi Tanitildi

Ege Sanayici ve Isinsanlari Dernegi (ESIAD) ile Izmir Kavram Meslek Yüksekokulu (IKMYO) arasindaki isbirligi protokolünün hayata geçirilmesinde önemli adim atildi.

ESIAD Ile IKMYO'nin Hayata Geçirdigi 'Is Dünyasi Üniversitemde' Isbirligi Tanitildi
IKMYO yönetiminin, teorinin pratige dönüstürülmesi ve isin isyerinde ögrenilmesi anlayisiyla müfredatinda ESIAD’in ihtiyaçlara yönelik tespitleri dogrultusunda yaptigi düzenlemeler ortak toplantiyla tanitildi. Akademisyenlerle Dernek yöneticileri, IKMYO’da bir araya gelip, protokolün tanitimini yapti, ögrencileri daha okul siralarindayken sektöre tasiyacak isbirligini baslatti.

Egitim-istihdam baglantisinin güçlendirilmesine yönelik, 7 Aralik 2021’de imzalanan isbirligi protokolü ile sanayicilerin ve is dünyasinin ihtiyaç ve beklentileri dogrultusunda IKMYO’nun egitim programlarinin içeriginin gelistirilmesi amaçlandi. Bu çerçevede, Meslek Yüksekokulunun ESIAD’in faaliyet konularina giren Bilgisayar Programciligi, Dis Ticaret, Lojistik ve Makine Programlarinin müfredati ESIAD tarafindan incelendi. Bu alanlarda müfredatin nasil gelistirilmesi gerektigi, hangi derslerin ilave edilmesinin faydali olacagi konusunda görüs olusturularak IKMYO ile paylasildi. Yüksekokul yönetimi de tespit ve öneriler dogrultusunda müfredat düzenlemesi yapti.

Uygulama asamasina getirilen isbirliginin tanitim toplantisinda konusan ESIAD Yönetim Kurulu Baskani Sibel Zorlu, IKMYO’nun yeni döneme hazirlik amaciyla yürüttügü çalismalarda ESIAD’in görüslerinden yararlanarak müfredat güncellemesi gerçeklestirdigini belirtti.

Sibel Zorlu, bu sekilde ilgili programlardaki müfredat ve ders içeriklerinin, sektörlerin talep ve beklentileri çerçevesinde yeniden belirlenmis oldugunu söyledi.

Böylelikle ögrencilerin mesleki egitim, staj ve istihdamlarinda is dünyasina daha kolay entegre olabilmelerinin saglanacagini dile getiren Zorlu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Ders içeriklerinin, sanayinin ve is dünyasinin talep ve beklentileri çerçevesinde belirlenmesi ögrenciler ve sanayiciler ve is dünyasi için çok kiymetli. Sanayi ve is dünyamiz yesil ve dijital bir dönüsümden geçiyor. Teknolojideki hizli ilerlemeler de küresel rekabet kosullarini yeniden sekillendiriyor. Bu gelismeler hem üretim süreçlerini ve is yapma biçimlerini degistiriyor, hem de yeni beceri ihtiyaçlarinin ortaya çikmasina neden oluyor. Dolayisiyla beserî sermayenin ekonominin ihtiyaçlariyla uyumlu bir sekilde gelistirilmesi gerekiyor. Isbirliginizin, ‘Is Dünyasi Üniversitemde’ mottosuyla hayata geçirilmesinde emegi olan, okul yönetimine, akademisyenlerine ve üyelerimize tesekkürlerimizi sunuyoruz”.

IKMYO Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan da isbirliginin ayrintilari halkinda bilgi verip, “Belirledigimiz programlardaki dersler, ESIAD bünyesindeki sektörlerin taleplerine göre revize edildi. Böylece ögrencilerimizin sektörlere entegrasyonuna önemli katki sagladik. ESIAD Yönetim Kurulu Baskani Sayin Sibel Zorlu’ya, Yönetim Kurulu üyelerine ve ögretim elemanlarimiza tesekkürlerimi sunarim” dedi.

Tanitim toplantisinda, isbirligi protokolüne ve müfredat programina katkilari nedeniyle önceki Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Karabagli ile ESIAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Tescom Elektronik Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Sagel ve ESIAD Üyesi, Emoda Yazilim ve Danismanlik Is Gelistirme Müdürü Kadir Ügüdücü de konusma yapip, program hakkinda bilgiler verdi.
Kaynak: İHA