Denizli Ovalarinda 32 Bin Metre Tahliye Kanali Açildi

Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, tarim arazilerinin taskinlardan korunmasi ve taban suyu drenaji amaciyla Denizli’nin Acipayam ve Serinhisar Ovalarinda açmakta olduklari tahliye kanalindaki çalismalarini sürdürüyor.

Denizli Ovalarinda 32 Bin Metre Tahliye Kanali Açildi


Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, tarimda modern sulamayi yayginlastirmak, toplulastirma çalismalariyla tarim arazilerinden en yüksek faydayi saglamak, musluklara saglikli ve içilebilir su ulastirmak ve yerlesim yerleri ile tarim arazilerini taskin risklerine karsi korumak için tüm gücüyle çalismalarini sürdürüyor. DSI, sürdürülebilir su yönetimi anlayisiyla da suyun her damlasina sahip çikiyor. Denizli ili ve ilçelerinde, son dönemlerde DSI tarafindan yapilan sulama projeleri tarimsal faaliyetlerin gelismesinde önemli rol oynuyor.

“Açilmakta olan tahliye kanalinda yüzde 95 fiziki gerçeklesti”

DSI Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca yaptigi yazili açiklamada; “Tarim arazilerinin taskinlardan korunmasi ve taban suyu drenaji amaciyla; Denizli’nin Acipayam ve Serinhisar Ovalarinda DSI 21. (Aydin) Bölge Müdürlügümüzün idari imkanlari ile açilmakta olan tahliye kanalinda yüzde 95 fiziki gerçeklesme saglanmis olup, 32 bin metre tahliye kanali açilmistir. Devam eden makinali çalismanin tamamlanmasiyla birlikte ovalardaki fazla suyun tahliyesi saglanarak bölge çiftçilerimizin tarimsal faaliyetlerinin devamliligina katkida bulunulacaktir” dedi.

Kaynak: İHA