Rusya, Rus Petrolüne Tavan Fiyat Uygulayan Ülkelere Petrol Akisini Durduracak

Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova, Batili ülkelerin Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasi önerisine tepki göstererek, Rusya’nin bu ülkelere petrol akisini kesecegini açikladi.

Rusya, Batili ülkelerin Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasi ile ilgili önerisine tepki gösterdi. Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova, böyle bir ihtimalin küresel enerji piyasasina büyük zarar verebilecegini söyledi.

Bu karari uygulamaya koyan Batili ülkelere Rusya’dan petrol akisinin kesilecegini belirten Zaharova, "Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasi tek basina bir piyasa önlemi degil ayni zamanda piyasa karsiti bir önlemdir. Bu, tedarik zincirini bozar, küresel enerji piyasasindaki durumu da önemli ölçüde karmasiklastirir. Petrol fiyatlarina sözde tavan fiyat uygulamasi getirilmesinin sadece piyasa disi bir mekanizma olmadigini bunun piyasa karsiti bir önlem oldugunu defalarca söyledik" diye konustu.

Açiklamalarinda, Ukrayna ile ilgili de önemli ifadelere yer veren Zaharova, Ukrayna Devlet Baskanligi Ofisi Danismani Mihail Podolyak’in 6 ay içinde Yalta’da basin toplantisi düzenleyeceklerine dair konusmasina da yanit vererek, "Daha büyük bir gazeteci grubuyla gelsinler ki her seyi daha iyi görsünler" dedi.

Kaynak: İHA