NEVÜ'de 'Ilk Isim' Baslikli Seminer Gerçeklestirildi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de Matematik Kulübü tarafindan, Güz Dönemi Seminer Serisi’nin ilk etkinligi olan “Ilk Isim” adli seminer düzenlendi.

NEVÜ'de 'Ilk Isim' Baslikli Seminer Gerçeklestirildi


NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Zeynep Korkmaz Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde Matematik Bölümü ögretim üyelerinden Doç. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç, Doç. Dr. Zarife Zararsiz ve Dr. Ögrt. Üyesi Sure Köme deneyimlerini ögrencilerle paylasti. Konusmalarinda, ögrencilere akademisyenlik yolundaki temel sinavlar, burs imkânlari, lisansüstü egitime baslama süreçleri ve çalisma hayati gibi önemli konulari ele alan ögretim üyeleri, ayni zamanda lisans egitimlerinde dikkat etmeleri gereken konularda da katilimcilara tavsiyelerde bulundu.

Seminerin ikici yarisinda ise farkli üniversitelerden mezun, çesitli mesleklere sahip matematikçilerle yapilan video konferanslara yer verildi.

Insan kaynaklari uzmani, bankaci, siber güvenlik uzmani, maliye uzmani, bankacilik ve finans alaninda çalisan matematikçiler, kendilerine yöneltilen sorular isiginda, ise baslama süreçleri ve geçirdikleri mülakatlar hakkinda, matematik ögrencilerine ve mezunlarina mesleki tavsiyelerde bulundu.

Etkinlik, katilimcilarin hatira fotografi çekilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA