Çaglayan Adliyesi'nde Gerçegi Aratmayan Yangin Tatbikati

Çaglayan’da bulunan Istanbul Adalet Sarayi’nda gerçegini aratmayan yangin tatbikati gerçeklestirildi. Tatbikat çerçevesinde adliye içindeki ve disindaki üst katlarda mahsur kalan vatandaslar kurtarildi, sahte dumandan etkilenenler ise tahliye edildi.

Çaglayan Adliyesi'nde Gerçegi Aratmayan Yangin Tatbikati
Alarm verildi, 2 blok bosaltildi

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Sivil Savunma ve Acil Afet Yönetim Bürosu tarafindan Çaglayan’da bulunan Istanbul Adalet Sarayi’nda bir yangin tatbikati gerçeklestirildi.

Saat 14.00’te alarm verilerek baslayan tatbikatla, eksi birinci kati yangin dumani gibi görünen yogun sis sardi. Egitmenler tarafindan konumlandirilan duman makinesi ile gerçekçi bir yangin ortami olusturulurken, C1 ve C3’deki bloklarin tahliye edilmesine baslandi. Yapilan tatbikat itfaiye, ambulans ve arama kurtarma ekiplerinin katilimiyla gerçeklestirildi.



Üst kattaki vatandas halat yardimiyla kurtarildi, çocuklar da tahliye edildi

Senaryo geregi adliyenin zemin katinda mahsur kalan bir vatandas, itfaiye ekipleri tarafindan eksi üçüncü kata sarkitilan halat yardimiyla kurtarilirken, diger bir yarali vatandas ise sedye yardimiyla tahliye edildi. Öte yandan yine senaryo geregi adliyenin çocuk kresinde bulunan küçük çocuklar da ögretmenlerinin de kontrolüyle disariya çikarildi.

Tüm bu yangin tatbikatini Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi vekilleri ile Istanbul Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Remzi Albayrak da izleyici olarak takip etti. Yangin tatbikatinin son asamasinda ise adliye binasinin disinda senaryo geregi mahsur kalan bir personel de itfaiye merdiveni yardimiyla bulundugu katin penceresinden kurtarilarak disari çikarildi. Tatbikatin tamamlanmasinin ardindan Çaglayan adliyesi normale döndü.
Kaynak: İHA