Belçikali Dahi Çocuk 12 Yasinda Doktoraya Hazirlaniyor

Belçika’da henüz 12 yasinda olan Laurent Simons’in yüksek lisansi tamamladigi ve doktora yapmaya hazirlandigi açiklandi.

Belçikali Dahi Çocuk 12 Yasinda Doktoraya Hazirlaniyor
Belçika’nin sahil sehri Ostende’de dünyaya gelen ve kisa sürede üstün zekali olmasi nedeniyle egitim hayatinin basamaklarini hizla çikan 12 yasindaki Laurent Simons’un yüksek lisans egitimini tamamladigi ve yakinda Almanya’da doktora yapmaya hazirlandigi açiklandi. Almanya’da fizik alaninda yapacagi doktora için hazirliklara basladigi bildirilen Simons’in ayni zamanda hayatinin film yapilacagi iddia edildi.

Simons, 9 yasinda üniversiteye baslamisti

“Küçük Einstein” olarak bilinen Simons’in, 145 IQ’ya sahip oldugu ve bu seviyenin ünlü fizikçi Albert Einstein ve Stephan Hawking’e yakin oldugu aktarildi. Ilk kez 9 yasinda üniversiteye baslayan ve 11 yasinda mezun olmasiyla gündeme gelen dahi çocugun, 12 yasinda 88 not ortalamasiyla yüksek lisans egitimini tamamladi.

Simons yaptigi açiklamada, "Özel bir çaba harcamiyorum. Konulara hakim oldugumu görüyorum. Nasil olup da bu kadar zeki bir insan oldugumu bilmiyorum" dedi.

Simons’in egitimi için çok fedakarlik ettiklerini söyleyen ebeveynleri Lydia ve Alexander çifti çocuklarinin çok büyük buluslar yapacagina inaniyor. Çift, ogullarinin insanligin yararina projelerde görev almasini ve faydali buluslara imza atmasi için gereken her destegi vereceklerini aktardilar.
Kaynak: İHA