Bakan Özer'den HDP'li Paylan'a 'Biyik' Cevabi Açiklamasi 'Yaziklar Olsun Sana'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, HDP Diyarbakir Milletvekili Garo Paylan’in, “Bu yil maalesef etrafinizda olan herkes gibi biyik birakmissiniz” ifadelerine iliskin, “Yaziklar olsun sana, benim vücudumdaki tasarruflar seni ilgilendirmez. Bunun hakkinda konusmak züldür. Siz hayal kirikligisiniz” cevabini verdi.



Mili Egitim Bakani Mahmut Özeri, bakanliga bagli ve ilgili kuruluslarinin 2023 yili bütçesinin görüsüldügü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda sunumun ardindan bütçe görüsmeleri, muhalefet milletvekillerinin bütçeye iliskin görüslerini bildirmesiyle devam ediyor. HDP Diyarbakir Milletvekili Garo Paylan, bütçeye iliskin görüsünü belirttigi esnada, “Geçtigimiz yil buraya geldiniz. Pek çok vaatte bulundunuz. Ben de size ‘elestirel düsünceyi öne basa koyun’ dedim. Sunumunuzda böyle bir sey görmedim. Ben size bunu dedim ama pirince giderken eldeki bulgurdan olmusum. Tek adam rejiminin bir sembolü var. Geçtigimiz yil siz biyiksizdiniz. Tam biat etmemistiniz. Bu yil maalesef etrafinizda olan herkes gibi biyik birakmissiniz. Bunun bir sembolü. Hangi müdüre gitsem hangi okula gitsem biyik birakmamis okul müdürleri biyik birakmislar. Biat etme sanati” ifadelerini kullandi.

Bunun üzerine Bakan Özer, "Yaziklar olsun sana, benim vücudumdaki tasarruflar seni ilgilendirmez. Bunun hakkinda konusmak züldür. Siz hayal kirikligisiniz. Size gülüyorum. Sizin yaptiginiz her sey özgürce bizim yaptigimiz her sey biat iliskisi öyle mi?” dedi.

Kaynak: İHA