IBB Meclisinde Bütçe Görüsüldü, Tevfik Göksu Açiklamasi '2023'Te Akibetiniz ITO Seçimleri Gibi Olacak'

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Meclisi, Kasim ayi toplantisinin altinci oturumu gerçeklestirildi. Oturumda konusan Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi Grup Baskanvekili Tevfik Göksu “Su anda bize hazirlanip gelen bütçe diyor ki; ben 2023 yilinda 115 milyar 250 milyon bütçe kullanacagim” ifadelerini kullandi.

IBB Meclisinde Bütçe Görüsüldü, Tevfik Göksu Açiklamasi '2023'Te Akibetiniz ITO Seçimleri Gibi Olacak'
Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Meclisi, Kasim ayi toplantisinin altincisi oturumu Istanbul Belediye Baskani Ekrem Imamoglu baskanliginda Saraçhane’deki belediye binasinda yapildi. Oturumda IBB’nin 2023 bütçesinde 2023 yili performans esasli yatirim hizmet programi, 2024 ve 2025 gelir tahminleri görüsüldü.  “2023’te akibetiniz ITO seçimleri gibi olacak”

IBB meclisinde konusan Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi Grup Baskanvekili Tevfik Göksu “Geçtigimiz günlerdeki konusmamda IBB Baskani için bir isim takmistim. Sanal alemde en çok konusulan seylerden bir tanesi avatar baskan. Burada altini çizerek söylüyorum ki sayin baskan sanal dünyada dolasmayi çok sevdigi için bize öyle bir sunum yapti ki sanki biz bu Istanbul’da yasamiyoruz. Baskanin 3 yillik bütçe görüsmelerinde yapmis oldugu bütün konusmalari bildigim için sadece yaptigim konusmalari bir temenniden ibaret gördügümü buradan ifade etmek isterim. Sayin baskan burada aslinda meclise, konusmaya degil altili masaya konusmaya gelmis. Baskan burada konusma yaparken meclis üyeleri her ne kadar burada olsa da bugün altili masanin toplantisi var ‘ben buradayim bana bakin’ diyerek konusma yapmak için gelmis. Buradan altili masaya mesaj. Buradan son günlerde il baskani ile arasi limoni ona mesaj vermek için gelmis. Burasi IBB Meclis salonu, baskan buraya bir kaçis konusmasi yapmak için gelmis. Ben de diyorum ki sayin baskan kaçma, 2024 yilinda biz seni gönderecegiz. Arkadaslar 2023 hayali kuruyorlar. 2023’te akibetiniz ITO seçimleri gibi olacak. ITO seçimlerinde IBB’nin bütün imkanlarini seferber ettiniz. Yetmedi saat 5 gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün seçim otobüslerini spor salonun önüne getirdiniz. Zafer kazanacaklar ya. Saat 5 oldu cumhur ittifaki yüzde 72, altili masa yüzde 28 oldu. Bu degerlendirmeyi gerçekten yapmak istemezdim. Ben Istanbul’u konusmak istiyordum. Sen bu kenti nasil yönetiyorsun ona bir bak. Türkiye’yi degerlendirmek için daha çok ekmek yemen lazim. En sonunda en büyük yaptigi is olarak Bagcilar’da bin metrekarelik park, Bahçelievler’de 500 metrekarelik park, Zeytinburnu’nda diktigi bir heykel." seklinde konustu.

"2023 yilinda 115 milyar 250 milyon bütçe kullanacagim."

Göksu 115 milyar 250 milyon bütçe konusu ile ilgili olarak, "Bu sadece büyüksehire ait bütçe. Su anda bize hazirlanip gelen bütçe diyor ki; ben 2023 yilinda 115 milyar 250 milyon bütçe kullanacagim. Bu sadece büyüksehire ait bütçe. 115 milyarin 78 milyari merkez idareden gelecek. Kötü yönetiliyordu ya oradan gelecek. Esas ilginç olan ne biliyor musunuz? 115 milyarda ilk sirada merkezi bütçe, ikinci sirada borçlanma. Üçüncü sirada 16 milyar öz kaynak üretecegim, diyor. 2022 bütçesini sunarken 2023 borçlanma perspektifini yazarlarken 10 milyar yazmislardi. Simdi 20 milyar yazdilar. Bir yilda yüzde yüz hedefi sasiran bir yönetim. Ne demisti ‘Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani öz kaynaklari iki katina çikaracagim’ dedi.

Bu bereket denen bütçe nerede? Bir yerde CHP varsa orada bereket olmaz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA