Cumhurbaskani Talimat Verdi, Usak Hayvan Barinagi Yeni Yüzüyle Açildi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 81 ilde hayvan barinaklarinin yapilanmasi talimatiyla harekete geçen Usak Belediyesi, Usak Hayvan Barinagi’nin yeni yüzüyle açilimini gerçeklestirdi.

Cumhurbaskani Talimat Verdi, Usak Hayvan Barinagi Yeni Yüzüyle Açildi
Usak Hayvan Barinagi’nda tadilat ve genisleme çalismasi baslatan Usak Belediyesi, geçtigimiz günlerde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in “81 ilde barinaklarin yapilmasi talimati” vermesiyle birlikte hizla tadilat ve büyüme çalismalarini tamamladi. Yapilan açilisa Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, çok sayida sivil toplum kurulus yetkilileri ve ögrenciler katildi.

Kisa tanitim videolarinin ardindan sahneye çikarak konusma yapan Belediye Baskani Mehmet Çakin, mevcut barinagin kapasitesini arttirarak 85 adet tekli padok ve 100 adet köpegi barindirabilecek yapilarin tamamlandigini açikladi.

Baskan Çakin, “Bugün açilisini gerçeklestirmis oldugumuz yeni barinagimiz, ilave tesislerimiz de bu kapsamda bizleri heyecanlandiran, mutlu eden projelerden en önemlilerinden bir tanesi. Gerçekten de hayati birlikte, dünyayi birlikte paylastigimiz, ihtiyaçlarini karsilamak üzere, onlarin hem tedavi amaçli hem de sicak bir yuva ihtiyacini karsilamak için yapmis oldugumuz çalismalari daha da iyilestirmek daha da kapasitesini büyütmek için uzun zamandir bir planlama ve gayret içerisindeydik. Çok sükür bugün mevcuttaki barinagimizin kapasitesini önemli oranda arttiracak, yaklasik 85 adet tekli padok ve 100 adet köpegimizi toplu olarak barindirabilecegimiz yeni binalarimizin yapimini tamamladik. Sadece bununla kalmadik, yardima muhtaç hayvanlari rehabilite edebilecegimiz, tedavilerini gerçeklestirebilecegimiz bu tesisimizde yeni bir hayvan kliniginin de açilisini bugün gerçeklestiriyoruz” dedi.



“800 köpek ve 300 kedi kisirlastirildi”

Açiklamalarina devam eden Belediye Baskani Çakin, sokakta kalan hayvanlara bakmanin, kendilerinin önemli görevlerinden birisi oldugunu söyledi.

Kisirlastirma, asilama ve mikro çipler hakkinda da bilgiler veren Çakin, “Sokakta kalmis olan bu can dostlarimiza da sahip çikmak belediye olarak bizlerin önemli görevlerinden bir tanesi. Insallah hem onlarin barinmasi hem de ihtiyaç duyduklari tedavileri yeni klinigimizde ve barinagimizda saglamis olacagiz. Son bir yilda yaklasik 800 köpek ve 300 kediye kisirlastirma, asilama ve mikro çip uygulamasi barinagimizda yapilmisti. Insallah bu ilave tesislerimizde bu sayi daha da artacak ve daha kaliteli daha iyi hizmet gerçeklestirmis olacagiz” ifadelerini kullandi.

Sokakta kalan hayvanlarin da aç kaldigini, üsüdügünü hatirlatan Çakin, sözlerini “Burada ki can dostlarimizi sahiplenmek isteyen hemserilerimiz görebilir, bize isteklerini iletebilirler biz de gerçekten bu sorumlulugu alabilecegine inandigimiz kisilere dostlarimizi emanet ediyoruz ve onlardan istiyoruz ki, özellikle de çocuklarimizdan size emanet olan bu can dostlarimizi sokaklara birakmasinlar, onlara en iyi sekilde sahip çiksinlar. Eger bunu yapamayacaklarsa da yapabilecek birilerine emanet etsinler ya da bizlere ulassinlar ama sokaklara birakmasinlar. Zira onlar kis geldiklerinde üsüyorlar, yemek bulamadiklarinda aç kaliyorlar. Ayni sizler yemek bulamadiginizda aç kaliyorsaniz, üstünüzde giyim olmadiginda sokakta kalinca kisin nasil üsüyorsaniz, kedilerimiz, köpeklerimiz, evcil hayvanlarimiz da ayni sekilde üsüyorlar, acikiyorlar” ifadeleriyle sonlandirdi. Konusmalarin ardindan Baskan Çakin yapilan resim yarismalarinda dereceye giren ögrenci ve okullara ödül verirken barinaklara ilk hayvan teslimi yapilmasiyla program son buldu.
Kaynak: İHA