YEDAS'a Mükemmellikte 5 Yildiz Ödülü

Yesilirmak Elektrik Dagitim A.S. (YEDAS), Avrupa Kalite Yönetim Vakfi (EFQM) "Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yildiz ödülü” ödülünü almayi basardi.

YEDAS'a Mükemmellikte 5 Yildiz Ödülü
Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinin elektrik Dagitim isini üstlenen YEDAS, hedef olarak belirledigi “EFQM Avrupa Kalite Ödüllü Dagitim Sirketi” olma yolunda ilerliyor. Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ve kaliteli hizmet anlayisiyla ile birçok ödüle layik görülen YEDAS’a, Türkiye’nin dev sirketlerinin üyesi oldugu Kalite Dernegi’nce de (KalDer) "Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yildiz ödülü” verildi.

Türkiye Kalite Dernegi KalDer ile Türk Sanayici ve Isadamlari Dernegi TÜSIAD tarafindan “Riskin Ötesi: Bilim, Sektör ve Toplumda Adalet.” temasiyla düzenlenen 31. Kalite Kongresi Belge ve Ödül töreni, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Sirketin kurulusundan itibaren kaliteli hizmet yolculugunu baslatan ve KalDer’e üye olan YEDAS’in adeta gurur gecesine döndü. YEDAS, KaLDeR tarafindan yapilan degerlendirmeler sonucunda 5 yildizli “Mükemmellikte Yetkinlik Ödülüne”ne layik görüldü.

Ödülü YEDAS adina Genel Müdür Hasan Yasir Bora aldi.

Mükemmellik modelini kurumsal süreçlerin iyilestirilmesi ve gelistirilmesi için stratejik yönetim biçimi olarak uygulamaya devam eden YEDAS, Mart 2022’de Türkiye Mükemmellikte yetkinlik belgesi almak için KalDer’e basvuruda bulundu. Haziran 2022’de basvuru dokümanlarini gönderen YEDAS, Eylül 2022 tarihinde KalDer bagimsiz denetçileri tarafindan yapilan dis degerlendirmeler sonucunda almis oldugu yüksek puan ile ödül finalisti olan YEDAS, “Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yildiz ödülü” almaya hak kazandi.

“Hedeflerimizi zirve olarak belirledik”

Elektrik dagitim sektöründe Avrupa’da örnek bir sirket olmayi hedeflediklerini dile getiren YEDAS Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, ödülün tüm paydaslar açisindan önemli oldugunu belirterek, ’’Sirketimizin özellesmesinin ardindan geçen süre içerisinde, bölge insanina ve bölgedeki degerlere inanarak, arkadaslarimizla birlikte çok önemli ve süratli vizyoner ve misyoner bir bakis açisiyla yolumuzda hizla ilerliyoruz. ‘EFQM Avrupa Kalite Ödüllü Dagitim Sirketi’ olma hedefi dogrultusunda içsellestirerek yaptigimiz tüm basarili çalismalar büyük özveriyle çalisan ekibimiz ile gerçeklestirilmistir. Daha önce imzaladigimiz ’Ulusal Kalite Hareketi Iyi Niyet Bildirgesi’ ile EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulamaya basladik. Aradan geçen zamanda, bu modelin gereklerini gerçekten mesakkatli ve zorlu bir çalisma sonucunda hayata geçirmeyi basardik. YEDAS’in tüm çalisanlari, bu süreçte her türlü takdirin üzerinde bir özveri gösterdi. Tüm takim arkadaslarimi yürekten kutluyorum. Elde etmis oldugumuz bu basarilarin sürdürülebilir bir sekilde daha da ileriye götürülmesi sirketimiz için büyük önem tasimaktadir. Bundan sonraki süreçte de EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulayarak is süreçlerini ve kurumsal yönetimlerini gelistirmeye devam edeceklerini belirterek paydas ve çalisanlarimizla çevreye ve dogaya deger kattigimiz iyi uygulamalarimizla sektöre ulusal kalite konusunda öncülük etmekten büyük gurur duyuyoruz" dedi.

Kaynak: İHA