13 Yillik Sir Perdesinde Yeni Gelisme

Mugla’nin Mentese ilçesinde 13 yil önce ortadan kaybolan ve öldürüldügü ileri sürülen Bayram Tosun olayinda, süpheliler tarafindan gömüldügü belirlenen adreste 3 yil önce insan kafatasi, kemikler ve ayakkabi bulundugu ve kimsesizler mezarligina gömüldügü ileri sürüldü.

13 Yillik Sir Perdesinde Yeni Gelisme
Denizli’den Mugla’nin Mentese ilçesine insaatlarda çalismak için gelen ve 2009 yilinda ortadan kaybolan Bayram Tosun’un esi Imran Tosun ve oglu Askin Tosun, Denizli Cumhuriyet Savciligina müracaat ederek dosyanin tekrar açilmasini istedi. Agustos ayinda Bayram Tosun’un Mentese ilçesi Yesilyurt Mahallesi’nde çalistigi insaatlarda hassas burunlu köpekler ile arama çalismasi yapildi. Özel bir televizyon kanalinda cinayeti itiraf eden Keziban Turhan, esi Veysel Turhan ve Keziban Turhan‘in kardesi Kemal Biçe gözaltina alindi.

Keziban Turhan ve kardesi, Bayram Tosun’u öldürdükten sonra attiklari Mugla’nin Mentese ilçesi Kozagaç Mahallesi Hasankuyusu mevkiindeki dere yataginda yer gösterdi. Dere içinde uzun süre yapilan arama çalismasinda Mentese Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri bölgede güvenlik önlemi alirken, Jandarma Olay Yeri Inceleme ekipleri ile kadavra köpegi Sima ile çevrede arama çalismasina katildi.

Yapilan aramada çalismasinda bir sonuca ulasilamadi.

Bölgede yasayan bir vatandas tarafindan 2018-2019 yilinda Bayram Tosun’un gömüldügü öne sürülen noktada insan kafatasi, kemikler ve ayakkabi bulundugu, bulunan kemiklerin kimsesizler mezarligina gömüldügü iddia edildi.

3 yil önce kimsesizler mezarligina gömülen kemikler üzerinde DNA testi yapilacagi ve Bayram Tosun’a ait olup olmadiginin belirlenecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA