Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '2023 Seçiminde Tarihimizin En Büyük Zaferi Elde Etmemizin Önüne Kimse Geçemez'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Türkiye’yi yeni yüzyila biz hazirliyoruz. Terör örgütlerinin dislerini nasil söktüysek, darbecileri nasil bozguna ugrattiysak, insallah 2023’le ilgili sinsi plan ve hevesleri de ayni sekilde çöpe atacagiz. Haneyi, sokagi, sandigi, mahalleyi siki tuttugumuzda Allah’in izniyle 2023 seçiminde tarihimizin en büyük zaferi elde etmemizin önüne kimse geçemez" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '2023 Seçiminde Tarihimizin En Büyük Zaferi Elde Etmemizin Önüne Kimse Geçemez'


AK Parti Istanbul Il Baskanligi tarafindan NEF Stadyumu’nda "Istanbul’un Sözü: Birlik, Irade, Zafer" programi düzenlendi.

Programda konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ”Fatih’in yadigari Istanbul’u 2053 vizyonuyla yeniden medeniyetimizin sahikasini yapmak için gece gündüz çalisan, mücadele eden her bir kardesime sükranlarimi sunuyorum. Istanbul’da 2023’e kadar dokunmadik gönül birakmayacagiz. Bugün burada Istanbul’daki 32 bine yakin sandikta görev alacak 96 bin AK Parti sevdalisi ile bir aradayiz. Ayni çalismayi 81 vilayetimizin tamaminda gerçeklestirecegiz. Dün Konya’daydik, çarsamba günü Artvin’deydik. Durmadan, usanmadan, yilmadan Türkiye’nin altyapisini biz degistirdik, üst yapisini da biz insa edecegiz. Biz kuru siki atmiyoruz. Icraat, icraat, icraat... Türkiye’yi yeni yüzyila biz hazirliyoruz. Birileri yuvarlak masanin etrafinda döne dursun biz sahayi ilmik ilmik örerek kendi isimize bakacagiz” diye konustu.

Erdogan, “Geçtigimiz hafta sadece bir günde Istanbul’un 39 ilçesinde 200 bin haneyi ziyaret ederek bu dogrultuda ilk adimi basariyla attik. Seçime kadar her haneyi en az 2 hatta çok daha fazla ziyaret ederek sahada en küçük bir bosluk birakmayacagiz. Bu programin ilk turunu Ocak ayina kadar tamamlamayi planliyoruz. Birileri yuvarlak masanin etrafinda döne dursun biz sahayi emekle, kalple, azimle, fedakarlikla ilmik ilmik örerek kendi isimize bakacagiz. Yalan ve iftira siyasetinin üzerimizde olusturdugu girdaba asla boyun egmeden eser ve hizmet siyasetiyle yolumuza devam edecegiz. Yaptigimiz her iste söyledigimiz sözde hakki hakkaniyeti halki üstün tuttugumuz müddetçe evel Allah kimse bilegimizi bükemez. AK Parti teskilatlarinda bu vasiflara sahip binlerce, on binlerce yüz binlerce dava arkadasimiz var. Pendik’teki Elazigli Abbas amcamiz da bunlardan biriydi. 91 yasinda kendisi partimizin kurulusundan itibaren oturdugu mahalledeki her faaliyetimize istirak etmis her toplantimizda söz almis Türkiye ve AK Parti sevdalisi bir amcamizdi. Katildigi son toplantida yine heyecanla davasina olan sevdasini anlatirken, geçirdigi kalp krizinin arindan kaldirildigi hastanede dari bekaya irtihal etti. Mekani cennet olsun insallah. Abbas amcamiza ve onun gibi son nefesine kadar bu yolda samimiyetle mücadele eden kardeslerimizin tamamina Allah’tan rahmet diliyoruz. Partimizin bu günlere ulasmasinda katki veren her bir kardesime de sükranlarimi sunuyorum. Partimizin bu günlere ulasmasina katki veren her bir kardesime de sükranlarimi sunuyorum. AK Parti, milletin partisidir. Bu partinin kurucusu da bundan sonra onu daha da güçlendirerek devam ettirecek olan da bizatihi milletimizin ta kendisidir. Bizler AK Parti teskilatlari olarak üstlendigimiz görevlerle milletin emanetçisiyiz. Gençlerimiz de yaptigimiz sohbetlerimizde de ifade ettigim gibi biz gelecek nesillerin zamaninin misafiriyiz” diye konustu.



Cumhur Ittifaki ile gece gündüz çalisacaklarini belirten Erdogan, “Bizler birbirine kenetlenmis parmaklar, bir duvari olusturan tuglalar gibi saflarimizi siki tuttukça önümüze hangi tuzagi kurarlarsa kursunlar, hangi engeli koyarlarsa koysunlar viz gelir. Baslattigimiz demokrasi ve kalkinma hamlesini adim adim ileriye tasiyarak, ülkemizin üzerinden vesayetin gölgesini nasil kaldirdiysak, yokluklari, sefaleti, geri kalmisligi nasil tarihe gömdüysek, içeride ve disarida tertiplenen kumpaslari nasil bozduysak, terör örgütlerinin dislerini nasil söktüysek, darbecileri nasil bozguna ugrattiysak, ekonomik tetikçileri nasil sasirttiysak, felaket senaryolarini nasil bosa çikardiysak, insallah 2023’le ilgili sinsi plan ve hevesleri de ayni sekilde çöpe atacagiz. Insanlarimizi karamsarlik çukurunda bogmak için ugrasan, bu ugurda finanstan teröre, her araci kullanan küresel baronlara, emperyalist çetelere eyvallah etmeyecegiz. Inancimizdan, medeniyetimizden, tarihimizden, hepsinden önemlisi milletimizden aldigimiz güçle bu imtihani da basariyla tamamlayacagiz. Eskiler zor oyunu bozar demisler. Gücünü imanimizdan ve azmimizden alan bir çabayla insallah bu oyunu da bozacagiz. Bu hedefe ulasmak için Cumhur Ittifaki çatisi altinda gece gündüz çalisacagiz" ifadelerini kullandi.

"Varsin birileri sanal mecralarda siyasetçilik yapmaya devam etsin"

Erdogan, "Tüm genel merkez yöneticilerimize, il ve ilçe teskilatlarimiza, milletvekillerimize, belediye baskanlarimiza yeni bir görev veriyorum. Her birimiz kendi oy kullandigimiz sandigin üyeleri ve mahalle temsilcileriyle en kisa sürede bir araya gelecegiz. Ayni sekilde ikamet ettigimiz yerdeki AK Parti üyeleriyle temasa geçecegiz. Her bir üyemizi partimize yeni bir üye kazandirmasi için tesvik edecegiz. Kendimizden baslayarak, halka halka bu seferberligi 85 milyonun tamamina yayacagiz. Haneyi, sokagi, sandigi, mahalleyi siki tuttugumuzda Allah’in izniyle 2023 seçiminde tarihimizin en büyük zaferi elde etmemizin önüne kimse geçemez. Varsin birileri kendi kendilerine gelin güvey olmaya, kendi kisir dünyalarinda davul zurna çalmaya, sanal mecralarda siyasetçilik yapmaya devam etsin. Biz dogrudan insanimiza gidecegiz. Dogrudan insanimizla konusacagiz. Dogrudan insanimizin gönlüne hitap edecegiz. Siyaset, insanla yapilir. Sayet siyaseti sekillendirmek, medyaya, dedikoduya, sanal mecralara kalsaydi birakin iktidar olmayi bize bu ülkede yagmurlu havada bir bardak su vermezler, doyasiya tek bir nefes bile aldirmazlardi. Kazandigimiz her zaferin gerisinde milletimizle aramizda kurdugumuz o güçlü bag, paylastigimiz muhabbet, yöneldigimiz ortak istikamet vardir. Milletin gücünün üstünde bir güç görmedik, tanimadik, sahit olmadik. 15 Temmuz bunun en büyük ispatidir" diye konustu.



Erdogan konusmasinin devaminda, “Ülkemizin bugün yasadigi çogu da küresel krizlerden kaynaklanan sorunlari çöze bilecek yegana vizyona, programa, projeye kadroya azme sahip tek parti biziz. Muhalifler bile alenen ikrar edemeseler bile bu gerçegi dost ortamlarinda ifade etmekten kendilerini alikoyamiyorlar. Son bir ayda TOKI’nin 500 bin konut, 1 milyon arsa kampanyasiyla, ülkemizin ilk yerli ve milli otomobili Togg’un üretime geçmesiyle, dünyanin en yüksek barajindan biri Yusufeli Baraji’nin su tutmasiyla baslamasiyla, dikkat edin her yil 5 milyar geri dönüsü olacak. 7 yilda baraj kendini finanse edecek. Bunu AK Parti yapar. Türk Devletleri Teskilati’ndan G20’ye, uluslararasi zirve ve pek çok programla ülkemize tarihe geçecek nice eserler ve hizmetler kazandirirken, kendi aralarinda tepismekten, birbirlerine laf yetistirmekten baska siyaset ortaya koyamayanlarin takdirini milletimiz elbette yapmaktadir” dedi.



Erdogan, “Yilbasindan itibaren aldigimiz tedbirlerin, hayata geçirdigimiz uygulamalarin neticelerini daha iyi görmeye baslayacagiz. Bunun için sizlerden gögsünüzü gere gere bugüne kadar ülkemize yaptiklariniz, bundan sonra yapacaklarimizi herkese anlatmanizi istiyorum. Egitimde neler yaptik? Saglikta neler yaptik? Ulasimda neler yaptik? Adalette, emniyette, tarimda, dis politikada neler yaptik? Bunlari anlatmanizi istiyorum ki bu muhalefetin bütün yalan balonlari sönmeye devam etsin. Ülkemizde esi benzeri olmadigina inandigim su muhtesem toplantimizin gayesi, Türkiye Yüzyili seferberliginin basladigini hem kendi teskilatlarimiza hem tüm Türkiye’ye ilan etmektir.” seklinde konustu.



Pençe Kilit operasyonunda Suriye’de 480 teröristin etkisiz hale geldigini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, "Son Pençe Kilit operasyonunda, Suriye’de 480 teröristi etkisiz hale getirdik. Sehitlerimiz var. Rabbim sehitlerimizi sevgili habibine komsu eylesin. Sehitlerle beraber, topraklar vatan oluyor. Bir gül bahçesine girercesine hayatlarinin baharinda topraga düsen sehitlerimize rahmet diliyorum. Yakinlarina bas sagligi diliyorum. Bizim inancimizda sehitler ölmez, bu ülkeye ve millete kem gözle bakan herkesin akibeti berbat olacaktir. Türkiye kendi güvenligi için sinirlari içinde ve disinda belirledigi alanlarda her türlü tasarruf hakkina sahiptir. Bu hakkimizin kullanmamizin önüne kimse geçemez. Bu ortamda her birimiz üzerimize düsenleri hakkiyla yerine getiremezsek, tarih ve bizden sonraki nesiller önünde boynumuz bükük kalir. Bize boyun bükmek yakismaz. Bize yakisan ecdada layik, gençlerimize örnek olmaktir. Yarin degil, hemen simdi diyerek bir kez daha Istanbul’un Sözü: Birlik, Irade, Zafer programimizin hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum. Cumhur Ittifaki’nin diger tarafi Milliyetçi Hareket Partisi’yle beraber bu yolda emin adimlarla beraber yürümeyi Rabbimden hepimize niyaz ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA