Batman'da Bin Polisle Huzur Ve Güven Uygulamasi

Batman Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, asayis, terör ve narkotik olmak üzere suç isleme amacindakilerin caydirilmasi, aranan kisilerin yakalanmasi ve suç delillerinin ele geçirilmesine yönelik bin polisle huzur ve güven uygulamasi gerçeklestirdi.

Batman'da Bin Polisle Huzur Ve Güven Uygulamasi


Batman Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, 27 Kasim 2018 tarihinde sehit olan Birol Öztekin adina kentin farkli noktalarinda yaptiklari uygulamalarda durdurduklari araçlari ve kisileri kontrol etti. Uygulamada farkli suçlardan aranan birçok suçlu yakalanarak gözaltina alindi. Uygulamaya katilan Il Emniyet Müdür Yardimcisi Mehmet Fatih Ersoy, uygulamaya personel ve ekiplerinin tamamina yakiniyla katilim sagladiklarini ve vatandaslarin huzurunu, can ve mal emniyetini saglamak için bu uygulamayi yaptiklarini söyledi.

Ersoy, "27 Kasim 2018 tarihinde aramizdan ayrilan Terörle Mücadele Sube Müdürlügünde görevli polis arkadasimiz sehit Birol Öztekin’in adini huzur ve güven uygulamamiza verdik. Arkadasimiza atfen ilimizin genelinde giris ve çikislarda, otoparklarda, parklarda, halkin yogun oldugu alanlarda, umuma açik alanlarda gerek yaya, gerek devriye, gerek sabit kontrol olarak gerekse de ekiplerin marifetiyle ve katilimiyla uygulamamiz devam edecek. Özellikle kadin ve çocuklarimiza, gençlerimize ve kadinlarimiza zarar verecek ne kadar sahis varsa bunlarin tespiti ve bunlarin caydirilmasi noktasinda Emniyet Teskilati olarak üzerimize düsen görevleri yerine getirmis olacagiz. Su ana kadar arkadaslarimizin yaptigi çalismalarda birçok aranan sahis yakalandi. Arkadaslarimiz sorgulamaya devam ediyorlar. Araçlarda sahislarin üzerinde kimlik kontrolleri yapiliyor, denetimler yapiliyor" diye konustu.

Ersoy, "Bine yakin personelle sehir merkezinde su anda uygulamalarimiz devam ediyor. 30 noktada sabit noktamiz var su an. Bunun disinda devriyemiz, seyir halinde ekiplerimiz ve metruk yerleri kontrol eden ekiplerimiz var. Gerek uyusturucuyla mücadele noktasinda gerekse de suçla mücadele noktasinda çalismalarimiz devam ediyor. Su an için arkadaslarimiz farkli suçlardan aranmasi ve yakalanmasi bulunan sahislari aldilar. Net sayi daha belli degil ama yakalanmaya ve alinmaya devam ediliyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA