Baskan Güder'den Ögrencilere Anlamli Hediye

Malatya’nin Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, okul ziyaretinde, Orduzu’daki ilkokul ögrencileri ile bir araya gelerek onlara dis bakim seti hediye etti.

Baskan Güder'den Ögrencilere Anlamli Hediye
Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, her yil Dünya’da 22-28 Kasim arasinda kutlanan Toplum Agiz ve Dis Sagligi Haftasi nedeniyle ilk olarak Inönü Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alaaddin Polat’i makaminda ziyaret etti. Dekan Polat ile bir süre sohbet eden Baskan Güder, ardindan Orduzu Ilkokulu’nda okuyan ilkokul ögrencilerle bir araya geldi. Baskan Güder’i karsilarinda gören ilkokul ögrencileri büyük mutluluk yasadi. Ögrencilere dis sagliginin önemini anlatan Güder, her yil bu bilincin artarak devam ettigini ifade ettigini belirterek, ögrencilere dis bakim seti hediye etti.

Battalgazi Belediyesi olarak saglikli dislere sahip nesiller yetistirilmesini amaçladiklarinin altini çizen Güder, “Bir önemli günde daha ögrencilerimizle bir aradayiz. Içinde bulundugumuz hafta çok önemli bir hafta. 22-28 Kasim tarihleri arasinda Toplum Agiz ve Dis Sagligi Haftasi olarak kutlaniyor. Çocuklar size yasadigim bir seyi anlatmak istiyorum. Yakin zamanda bende bir dis problemi yasadim. Saglik için disin ne kadar önemli oldugunu tecrübe ederek anladim. Yas ilerledikçe bu tür sikintilar ile karsi karsiya kaliyoruz. O yüzden disin önemine küçük yasta anlatmak lazim. Çocuklarimiza dis firçalama aliskanligini küçük yasta kazandirmak gerekiyor. Belirli bir yasa geldikten sonra bu aliskanligi edinmek çok zor. Battalgazi Belediyesi olarak agiz bakimi, sagligi ile ilgili bir farkindalik olusturmak ve onlarda bir aliskanlik olusturmak adina çok farkli çalismalar yapiyoruz. Bugünde Orduzu’daki ögrencilerimizle bir araya geldik ve onlara dis bakim seti, kirtasiye ve kislik kiyafet hediye ettik. Okullarimizin eksiklikleri de yerinde görmüs oluyoruz” dedi.

Inönü Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alaaddin Polat ve Orduzu Ilkokulu Müdürü Sabri Dag, Güder’in bu anlamli ziyaretlerinden dolayi tesekkürlerini ilettiler.
Kaynak: İHA