Üniversitede 'Günlerden Ögretmen' Söyleyisi

Kilis 7 Aralik Üniversitesinde “Günlerden Ögretmen” baslikli söylesi gerçeklestirildi.

Üniversitede 'Günlerden Ögretmen' Söyleyisi
24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla, Matematik ve Egitim Toplulugu bünyesinde, Egitimci-Yazar Hasan Latif Kideys’in sunumlariyla “Günlerden Ögretmen” baslikli söylesi gerçeklestirildi.

Mühendislik-Mimarlik Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen söylesiye, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Ali Yildirim, Üniversitedeki hocalari ve ögrenciler katildi.

Konusmasina dinleyicileri selamlayarak baslayan Kideys, kaleme aldigi “Yok Hocam” kitabindan verdigi örneklerle ögretmenlik hayatindan bahsetti. Kitabin her satirini, ögrencilerinin karsisinda onlar ders çalisirken yazdigini ifade eden Kideys, ögretmenligin sevgi ve empati gerektirdigini vurgulayarak, önemli olanin ögrencileri, onlarin ihtiyaçlarini anlamak oldugunu; çaliskan ögrencileri herkesin sevdigini ama asil önemli olanin, yaramaz olarak nitelendirilen ögrencileri kazanmak oldugunu aktardi.

Kideys, Ögretmenlik hayati boyunca yasadigi olaylardan verdigi örneklerle ögretmenligin ne anlama geldigini ortaya koydu.

Program, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Ali Yildirim’in Kideys’e tesekkür belgesi ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA