Türkiye, Finlandiya Ve Isveç Arasindaki Ortak Mekanizma'nin Ikinci Toplantisi Yapildi

Türkiye, Finlandiya ve Isveç’in NATO Zirvesi marjinda imzaladiklari Üçlü Mutabakat uyarinca tesis edilen Ortak Mekanizma’nin ikinci toplantisi 25 Kasim’da Stokholm’de gerçeklestirildi.

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Büyükelçi Ibrahim Kalin ve Disisleri Bakan Yardimcisi Sedat Önal’in baskanlik ettigi Türk heyetinde Adalet Bakanligi, Disisleri Bakanligi, Içisleri Bakanligi ve Milli Savunma Bakanligi’nin yani sira Milli Istihbarat Teskilati temsilcileri de yer aldi. Isveç heyetine Basbakanlik Ofisinden Büyükelçi Oscar Stenström ve Disisleri Bakanligi Devlet Sekreteri Jan Knutsson baskanlik etti. Finlandiya heyetine ise Disisleri Bakanligi Devlet Sekreteri Jukka Salovaara ve Cumhurbaskanligi Ofisi Dis ve Güvenlik Politikasi Genel Müdürü Dr. Petri Hakkarainen baskanlik etti. Disisleri, Adalet Bakanliklari, emniyet, güvenlik ve istihbarat kurumlarindan da temsilcilerin eslik ettigi Daimi Ortak Mekanizma’nin amaci Üçlü Mutabakat’taki taahhütlerin uygulanmasini temin etmek.

Daimi Ortak Mekanizma ilgili bakanliklar ve kurumlar arasinda teknik düzeyli esgüdümün artirilmasi kararlastirilan toplantida, Finlandiya ve Isveç’in mutabakat uyarinca kaydettigi ilerlemenin memnuniyetle karsilandigi ifade edildi. Taraflar, mutabakatin uygulanmasi için çalismalarini sürdürmeyi kararlastirdi.
Kaynak: İHA