Kuzeysehir Hizla Gelisiyor

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu ile Sehitkamil ilçesinde devam eden çalismalari inceledi.

Kuzeysehir Hizla Gelisiyor
Büyüksehir Belediyesi istiraklerinden Gazikonut’un, Kuzeysehir’de yapimina devam ettigi insaat alanindaki incelemelerde örnek daire alani ziyaret eden Vali Gül ve beraberindekiler, yapimina devam edilen GASMEK’i de gezdi. Büyüksehir belediye Baskani Fatma Sahin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in baslattigi ve Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesinin Gaziantep’teki bir ayagini da içinde barindiran Kuzeysehir’de yeni konut alanlarini da inceleyerek, Vali Gül’e çalismalar hakkinda konutlar hakkinda detayli bilgi verdi.

"Kuzeysehir kompakt bir proje"

Sahin, Kuzeysehir projesinin içinde sosyal donati, ticari ve kamu alanlarini da içerisinde barindiran kompakt bir proje oldugunu ifade ederek, sunlari kaydetti:

“Her geldigimizde buradaki ilerleme alanini görmekten, buradaki memnuniyeti vatandaslardan duymaktan memnunuz. Öncelikle Sayin Cumhurbaskanimiz, cumhuriyet tarihinin en büyük konut seferberligini baslatti. Ridvan Fadiloglu Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Geldigimiz zaman dediler ki: sehre çok uzak, sehre gitme ihtiyacini giderecek ticari alan, taziye evleri, kütüphanelere ihtiyacimiz var. Öyle kompakt, öyle güzel bir projeyi tamamlamak üzere ki. Hem ona baktik hem de biz Gazikonut olarak hatirlarsiniz 14 bin konut diye çikmistik. Konutlarimiz bitiyor, örnek dairelerimize baktik. Biz de GASMEK açiyoruz. Bir sehir düsündügünüz de ne lazim? Yesil alan, spor alanlari, okul, buradaki bütün insani ihtiyaçlari giderecek alt yapi gerekiyor. Çevre Bakanligimiz büyük bir çalisma yapti. Içerisindeki bütün dokunuslarla da buradaki yasam kalitesi, vatandas memnuniyeti artiyor.”

"Kuzeysehir Gaziantep’in en önemli yerlesim yerlerinden biri olacak"

Vali Davut Gül de, Kuzeysehir’in çalismalarin tamamlanmasinin ardindan Gaziantep’in en önemli yerlesim yerlerinden biri olacagini belirterek, “Burada su an tamamlanan ve devam eden 6 bin konutumuz var. Cumhurbaskanimizin açikladigi ilk evin, ilk is yerin, projesiyle de burada 4 bin konutun kurasi çekildi. Bu su anlama geliyor. Iki sene içerisinde bunlar da tamamlanacak. Dolayisiyla da 10 bin konutluk bir sehir simdiden olusmus oldu” dedi.

Büyüksehir Gazikonut’un yeni yapacagi konutlarla birlikte Kuzeysehir’in 50 bin konut hedefine hizla ilerledigine dikkati çeken Vali Gül, söyle devam etti:

“Konutlarin yapilmasiyla birlikte ihtiyaçlar da ortaya çikiyor. Iste GASMEK’in yapilmasi, bununla birlikte ilçe belediyemiz Sehitkamil’in yaptigi çalismalarla burasi daha yasanabilir bir duruma geliyor. Bugün de Büyüksehir’in koordinesinde büyük parklar yapilabilir mi? Diye baktik. Jandarma binasini yine Büyüksehir Belediyemiz yapiyor. Insallah bunlar tamamlandiginda, burasi Gaziantep’in en önemli yerlesim yerlerinden bir tanesi olacak.”

"Daha yasanabilir Gaziantep’i hep birlikte insa ediyoruz"

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu ise, talepler dogrultusunda sosyal ihtiyaçlar için de alanlari belirlediklerini belirterek, “Yalnizca konut olmasi ihtiyaci görmüyor. Vatandaslarimizin sosyal ihtiyaçlari için de alan gerekiyordu. Bir yandan taziye evi, pazar yeri, Kur’an kursu, kütüphane, saglik ocagi yapildi. Ama burada eczane yapacak yer olmadigi için bu tür talepler vardi. Büyüksehir Belediye Baskanimiz ve Valimizle burada yaptigimiz toplanti neticesinde bu talepler ortaya kondu. Biz de hemen belediye olarak bu talepleri yerine getirmek için faaliyete basladik. Bir ay içerisinde teslim etmis olacagiz. Birlikte rahmet var ve insallah birlikte bu görev paylasimi içerisinde daha yasanabilir bir Sehitkamil ve daha yasanabilir bir Gaziantep’i hep birlikte insa ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Teknik inceleme Kuzeysehir’in ardindan Büyüksehir Belediyesi tarafindan daha önce genisletme çalismalarinin da yapildigi Karsiyaka Tüneli’nde devam etti.
Kaynak: İHA