Çiftlikköy'de Ögrencilerden Sürdürülebilir Moda Defilesi

Avrupa Atik Azaltim Haftasi dolayisiyla Çiftlikköy Belediyesi, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve ilçedeki okullarin katkilariyla düzenlenen sürdürülebilir moda defilesinde ögrenciler podyuma çikti.

Çiftlikköy'de Ögrencilerden Sürdürülebilir Moda Defilesi
Ilçedeki özel bir kolejde gerçeklesen etkinlikte, kullanilmis giysilerin yeniden degerlendirilerek günlük kullanima uygun hale getirildigi giysiler, Çiftlikköy GSD Okulu ögrencileri tarafindan düzenlenen defile begeniye sunuldu. Evlerdeki eski giysilerin veliler tarafindan yeniden giyilebilir hale getirildigi sürdürülebilir moda defilesinde ögrencilerin profesyonel modellere tas çikartti.

Defile öncesinde Halk Egitim Merkezi ögrencilerinin çalismalarinin yer aldigi serginin açilisi yapildi. L

Kolejin vurmali ritim ekibinin, geri dönüsüm malzemeleriyle yaptigi perküsyon gösterisi sonrasinda defileye geçildi. Birbirinden renkli kiyafetlerin ilk ve ortaokul ögrencileri tarafindan basariyla sunuldugu defile sonrasinda katkida bulunanlara ödüllerini takdim etmek üzere sahneye davet edilen Çiftlikköy Belediye Baskani Ali Murat Silpagar, konusmasinda Avrupa Azaltim Haftasi’na vurgu yapti.

Baskan Silpagar, haftanin 2022 yili temasinin ‘Döngüsel ve Sürdürülebilir Tekstil" olarak belirlendigini ifade eden Silpagar, “Hafta boyunca Belediyemiz Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügümüzün organizasyonunda ilçemizdeki okullarin ögrencileri ile çesitli etkinlikler yapildi. Sürdürülebilir kaynak ve atik yönetimi hakkinda seminerler düzenlendi.

Geri dönüsümle elde edilen oyuncaklar ögrencilerimize verildi, sürdürülebilir tekstil konusunu yerinde görebilecekleri atiksu aritma tesislerine geziler düzenlendi.

Avrupa Atik Azaltim Haftasi etkinliklerimizin finalini, eski ve kullanilmis giysilerin yenilenerek giyilebilecegini gösteren ve ögrencilerimizin modelligini yaptigi harika bir defile ile yaptik” diye konustu.

Baskan Silpagar, etkinlige katki saglayanlara çiçek ve plaketlerini takdim etti.

Altinova Kaymakami ve Çiftlikköy Kaymakam Vekili Regaip Ahmet Özyigit, Çiftlikköy Ilçe Milli Egitim Müdürü Muhammed Besir, Halk Egitim Merkezi Müdürü Zekeriya Yayla da programi takip etti.
Kaynak: İHA