Tarihi Alan Kilavuzlarinin Egitimi Yapildi

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaslari Arastirma ve Uygulama Merkezi (AÇASAM) Isbirliginde organize edilen Tarihi Alan Kilavuzlarinin Egitimi, Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklesti.

Tarihi Alan Kilavuzlarinin Egitimi Yapildi
Egitime, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, ÇOMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskan Yardimcisi Zülküf Memis, AÇASAM Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Baris Borlat ve Tarihi Alan Kilavuzlari katildi.

ÇOMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi bünyesinde görev yapmakta olan alan kilavuzlarinin belgelerini yenilemek için yapilacak olan egitim nedeniyle kendilerini üniversitede misafir etmekten gurur duyduklarini belirterek, “Üniversitemiz AÇASAM bünyesinde hazirliklari yapilan ve yaklasik bir ay sürecek olan egitim katilimcilara hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir ise, “Gelibolu Yarimadasi ve Çanakkale Muharebeleri Cumhuriyetin önsözü ülkemizin birlestirici unsurudur. Nitekim bu durum Cumhuriyetin 100. yilinin yaklastigi bir süreçte kendisini daha çok hissettirmistir. Süphesiz ki Çanakkale Zaferinin kutlanmaya baslandigi 1916 yilindan beri bu heyecan artarak devam etmistir. Bu baglamda gerek bölgemizin gerekse ülkemizin tanitimi için göstermis oldugunuz çaba takdire sayandir. Sözlerime son verirken egitim sürecinin hazirlamasinda her türlü çabayi gösteren Alan Baskanliginin degerli personeline, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine ve AÇASAM’in görevlilerine tesekkürü bir borç bilir siz degerli alan kilavuzularina basarili bir egitim süreci geçirmenizi temenni ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA