Mimar Sinan Meslek Ve Teknik Anadolu Lisesi Fabrika Gibi Çalisiyor

Adiyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri hem meslek ögreniyor hem de fabrika gibi okulda ürün üretiyor.

Mimar Sinan Meslek Ve Teknik Anadolu Lisesi Fabrika Gibi Çalisiyor
Elektrik-elektronik, mobilya, metal isleri ve bilisim bölümleri ürettikleri ürünlerle yaklasik 7 milyon liralik ciroya ulasan Adiyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hem ekonomiye katki sagliyor hem de nitelikli eleman yetistiriyor. Döner sermaye bütçesiyle 45 ögrenci okulda ücretli çalisiyor.

Organize Sanayi Bölgesindeki okulun elektrik-elektronik, mobilya, metal isleri ve bilisim bölümleri ögrencileri, kentteki kamu kurumlarinin ihtiyaci olan çesitli malzemeleri üreterek hem egitim görüyor hem para kazaniyor.

Adiyaman Milli Egitim Müdürü Ramazan Asçi, 570 ögrencinin egitim aldigi okulda birçok ürün üretildigini belirterek, “Okulumuzda; 2 katli ranza, basketbol potasi, masa tenisi, demir korkuluk, ögretmen dolabi, sinif dolaplari, ögretmen sirasi, ögrenci sirasi, güvenlik kamerasi ve ses sistemleri kurulum, bakim, onarim ve üretimleri yapiliyor.

Ögrencilerimiz, yapmis olduklari bu çalismalardan dolayi belirli bir ücret de aliyor. Bu ücret bazen asgari ücrete kadar yükselebiliyor. Böylece aile bütçelerine katkida bulunduklari gibi, islerini ve egitimlerini de uygulamali olarak yapip kalifiye bir eleman olarak yetisiyorlar. Okulumuzun bu yilsonu tahmini cirosunun 8 milyon liraya ulasmasi bekleniyor” dedi.

Okulun mobilya bölümü ögrencileri tarafindan, Adiyaman’da ki okullara 41 adet destek egitim odasi, 61 adet masa tenisi, Besni’de 4 okulun tüm okul donanimlari yapilirken, Metal bölümü ögrencileri tarafindan Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Yurtlari için 300 adet çift katli ranza yapimi, okullar için 82 adet basketbol potasi yapildi. Elektrik bölümü ögrencileri ise 47 okulun elektrik tesisati yenileme, güvenlik kamerasi ve ses sistemi yapilirken, Bilisim bölümü ögrencileri 20 bilgisayar üretim montaji yapildi.
Kaynak: İHA