Manyas'ta Kadina Siddete Karsi Mücadele Toplantisi Yapildi

Manyas Müftülük konferans salonunda kadina siddete karsi mücadele toplantisi yapildi. Toplantiya Manyas Kaymakami Koray Çelik ve Cumhuriyet Savcisi Yakup Enes Aslan, Manyas Belediye Baskan Yardimcisi Zerrin Tok ile kurum amirleri ve kurumlardaki bayan çalisanlardan bir kismi katildilar.

Manyas'ta Kadina Siddete Karsi Mücadele Toplantisi Yapildi
Gönen Sosyal Hizmetler Müdürlügünden gelen iki psikologun sunumlari sonrasi Kaymakam Çelik ve Cumhuriyet Savcisi Aslan ilçe de kadina yönelik siddete karsi yürütülen mücadeleler ve bu konuda ki yasal müeyyideler konusunda bilgilendirmeler yaptilar. Belediye Baskan Yardimcisi Tok “ Burada su an kadina siddetle mücadele konusunun görüsülmesinden ben utaniyorum, burada bugün bizim kadinlar olarak ülkenin ilerlemesi noktasinda ki katilim payimiz bunlari konusmamiz gerekirdi, ama maalesef hala bu noktadayiz” derken, Kaymakam Çelik, kadina siddet alanina birde dijital siddetin girdigini belirterek, ailelerin çocuk yaslar da karsi cinslerine karsi sevgi ve saygi konusunu islemeleri gerektiginin altini çizdi. KADES uygulamasinin önemine de vurgu yapan Kaymakam Çelik, ilçe olarak bu uygulama konusunda ileri seviyede olduklarini açikladi.

Kaymakam Çelik “Hiçbir bayani giyim, kusamindan ötürü yargilayamayiz, bu konuda herkes özgürdür. Bu sekilde giyiniyorlar diye onlara müdahaleyi kesinlikle reddederiz. Bu noktada ailelere büyük görev düsüyor“ dedi.

Kaynak: İHA