Kur'an Kursu Ögreticilerinin 'Ögretmen' Statüsüne Kavusma Talebi

Manevi Ilkeli Liyakatli Diyanet ve Vakif Çalisanlari Sendikasi (Mil-Diyanet Sen) Adiyaman Il Baskani Nedim Yetis, Kur’an kursu ögreticilerine ‘ögretmen’ statüsünün verilmesini istedi.

Kur'an Kursu Ögreticilerinin 'Ögretmen' Statüsüne Kavusma Talebi
Diyanet Isleri Baskanliginda görev yapan binlerce Kur’an kursu ögreticisinin her yil 24 Kasim ‘Ögretmenler Günü’nü mahzun bir sekilde kutladigini dile getiren Nedim Yetis, “Kur’an kursu ögreticileri yetkililerimizin gözünde bir türlü ögretmen olamamistir. Ayni fakülteden mezun olan iki kisiden birine sirf Milli Egitim Bakanliginda çalistigi için ögretmen, Diyanet’te çalistigi için digerine ögretici unvani verilmesi haksizliktir, adaletsizliktir, komiktir ve Kur’an Kursu ögreticilerimize adeta üvey evlat muamelesi yapmaktir.

Milli Egitim Bakanligi Ögretmenlik Meslek Kanunu çikartilmis ama yaz kis demeden fedakarca görev yapan Kur’an Kursu Ögreticilerimiz üvey evlat bile kabul edilmeyerek adeta yok sayilmistir.

Kur’an kurslarinda egitim veren hocalarimizin unvanlarinin Kur’an Kursu Ögreticisi degil Kur’an Kursu Ögretmeni olmasi gerektigini her defasinda vurguladik.

Diyanet Isleri Baskanligi bünyesinde görev yapan Kur’an kursu ögreticileri için 2013 yilinda zamanin Basbakan Yardimcisi Bekir Bozdag’in ‘Onlara ögretmen unvani verecegiz’ sözü hala ortada durmaktadir. Daha önce Devlet Bakanligina bagli olan Diyanet Isleri Baskanligimiz yapilan degisiklikle Cumhurbaskanligina baglanmistir.

Bu itibarla; Cumhurbaskanimiza ve Diyanet Isleri Baskanimiza çagrida bulunuyoruz; Kur’an kurslarinda Kur’an ögretenler artik ögretici degil, ögretmen statüsüne kavusturulmali, bunun için ne gerekiyorsa yapilmali ve yillardir istismar edilen bu konu gündemden kalkmalidir.

Bizler de Mil-Diyanet Sen olarak, sürekli istismar edilen bu konunun gündemden kalkmasi için ne gerekiyorsa yapacak ve konunun takipçisi olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA