Hisarcik'ta Ögretmenler Yemekte Bulustu

Hisarcik Belediye Baskani Fatih Çaliskan’in ev sahipliginde 24 Kasim Ögretmenler Günü nedeniyle ilçede görev yapan ögretmenler onuruna yemek programi düzenlendi.

Hisarcik'ta Ögretmenler Yemekte Bulustu
Belediye tarafindan ilçe ve köylerinde görev ögretmenlere Emet Bor Isletmesi yemekhanesinde verilen yemege, Hisarcik Kaymakami Ismail Tosun, Belediye Baskani Fatih Çaliskan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ilhan Cebeci, ögretmen ve aileleri katildi.

Yemekte konusan Kaymakam Ismail Tosun, ögretmenlerin sadece belirli bir zamanin degil, dünün, bugünün ve yarinin sahipleri oldugunu söyledi.



Kaymakam Tosun,” Insan egitimini ilk olarak ailesinden alir. Fakat insanlarin toplumdaki yerinin belirlenmesinde temel esas ögretmendir. Çünkü ögretmenler bize ögrettikleri bilgilerle hayati anlamamizi saglarlar. Olaylara bakis açimizi degistirirler, bizi gelecege hazirlayarak hayatimizda büyük ölçüde rol oynarlar. Hatta kisiligimizin olusmasinda büyük paya sahiptirler. Ögretmen toplumdaki örnek kisidir, rol modeldir. Her yetisen nesil ögretmenlerin yetistirdigi nesildir. Ögretmen sorumlulugu büyük, bir o kadar zorlu bir yolun yolcularidir. Bu yolda her türlü zorluga razi olurlar, elinden gelen çabayi büyük bir fedakarlikla ortaya koyarlar. Toplumun ilerlemesi çagin gerektirdigi teknolojik yeniliklerin yakalanmasi, birlik ve beraberligin saglanmasi, hos görülü ve merhametli insan yetistirilmesi ögretmenlerimizin fedakarca gösterdikleri üstün gayretler sayesinde mümkündür” dedi.



“Ögretmenlerimiz bizim için paha biçilmez bir önemdedir”

Yemekte yaptigi konusmada, Hisarcik Belediyesi olarak bu kutsal meslegi ifa eden tüm ögretmenlerle, bu özel günlerinde bir araya gelerek onlarin sevincine ortak olmak istediklerini ifade eden Belediye Baskani Fatih Çaliskan, “ Degerli ögretmenlerimiz, bizler iki günü bir geçen ziyandadir anlayisiyla hareket ettigimiz için ögrenmeyi ve ögretmeyi önemsiyoruz. Tam da bu yüzden ögretmenlerimiz bizim için paha biçilmez bir önemdedir. Biliyoruz ki ögretmenlik fedakarlik isteyen, erdemli bir görev. Yurdun çesitli yerlerinde görev ifa eden birçok ögretmenimizin, çocuklarimizi hayata hazirlamak için tipki kahramanlar gibi ugruna savas verdigi bir ideali var. Bu sebepten dolayi bizim için ögretmenlerimiz, en degerli varliklarimiz olan çocuklarimizi, yetenekleri ve becerileri dogrultusunda hayata hazirlayan bir degerdir. Basögretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isaret ettigi muasir medeniyetler seviyesine çikmamizda ögretmenlerimizin payi büyük olacaktir. Çünkü ülkemizin sahip oldugu en büyük degerimiz ve zenginlik kaynagimiz sahip oldugumuz genç ve dinamik nüfustur. Insallah 2023 Hedefine de ülkemiz gelismis ülkeler arasin da yer alacaksa bu siz degerli ögretmenlerimizin payi büyük olacaktir. Hisarcik Belediyesi olarak egitimi önemsedigimiz için, okullarimiza yönelik birçok hizmeti gerçeklestiriyoruz. Bundan sonra da her zaman okullarimizin ve ögretmenlerimizin ihtiyaçlari noktasinda onlarin yaninda olacagimizi ifade etmek isterim. Bu duygu ve düsüncelerle, davetimizi kirmayarak bu yemegimizi onurlandiran siz degerli ögretmenlerimiz ve ailelerinin her birine ayri ayri tesekkür ediyor, görevini icra ederken hakka yürümüs olan sehit ögretmenlerimizi rahmetle ve saygiyla aniyor, hepinize saygilar sunuyorum” diye konustu.

Yemek sonrasinda Kaymakam Ismail Tosun, Belediye Baskani Fatih Çaliskan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ilhan Cebeci ve ögretmenler canli müzik esliginde oyunlar oynayarak gönüllerince eglendiler.
Kaynak: İHA