Tarsus'ta Çocuklara Dis Sagligi Egitim Verildi
Çocuklarin küçük yastan itibaren dis firçalama aliskanligi kazanmasi, agiz ve dis sagligina önem vermesi için çalismalar yapan Tarsus Belediyesi, Dis Hekimleri Odasi destekleri ile okullarda bilgilendirme dersleri düzenledi.

İçel Dis Hekimleri Tarsus Temsilcisi Dt. Elife Toygar Turgut tarafindan, agiz ve dis sagliginin önemi hakkinda ögrenciler bilgilendirildi. Eczaci Sabri Aydin Ilkokulu, Tarsus Sehit Sabri Acem Ortaokulu, Lütfiye Benli Ilkokulu, Emine Boro Ortaokulu, Ahmet Yesevi Ilkokulu, 100.Yil Ilkokulu ve Mehmet Ramiz Asutay Ilkokulu’nda egitimler verilerek toplamda bin 500 çocuga ulasildi. Egitimler Tarsus’ta bulunan ilk ve ortaokullarda da devam edecek.
Turgut, ögrencilere dogru dis firçalama teknikleri ile agiz ve dis sagliginin önemini anlatti. Hafta boyunca süren derslerde çocuklara dis firçalama aliskanliginin ve agiz sagliginin önemi anlatildi. Ayni zamanda zararli ve yararli yiyecekler hakkinda ögrencilere bilgiler verildi.
Çocuklari bilgilendiren dis hekimi Elife Toygar Turgut, "Dislerimizi iyi firçalamazsak, bakteriler sonucu asit olusuyor. Çürükler olusmaya basliyor. O yüzden dislerimizi 2 dakika firçalamadan okula gelmek yok. Her bir disinizin üzerine firça degecek. Dislerinizi piril piril bir sekilde gida artigi ve çürükler olmasin diye firçalayarak güzel bir gülüse sahip olabilirsiniz. Bu sayede daha iyi bir iletisim saglanmis olur" seklinde konustu.
Okullarda verilen bilinçlendirme çalismasi sonrasi ögrencilere dis firçasi ve dis macunu hediye edildi.
