Mugla JASAT Ekipleri Dolandiricilari Saklandiklari Yerde Yakaladi

Mugla Il Jandarma Komutanligi’na bagli JASAT ekipleri dolandiricilik süphesi ile İçel ilinde bulunan 4 süpheliyi yaptiklari operasyon ile yakaladi.

Mugla JASAT Ekipleri Dolandiricilari Saklandiklari Yerde Yakaladi
Edinilen bilgiye göre, Mugla’nin Köycegiz ilçesine bagli Pinar Mahallesi’nde ikamet eden Alican Y. isimli sahis internet alisveris sitesi üzerinden cep telefonu satin almak için ilanda belirtilen M.S. kod isimli sahis ile iletisime geçerek kendisine verilen hesaba 9 bin TL gönderdigini, sonrasinda sahsin telefonu kapatarak ürünü göndermemesi üzerine dolandirildigini beyan ederek Köycegiz Ilçe Jandarma Komutanligina müracaatta bulundu. Müracaatin ardindan Mugla Il Jandarma Komutanligi’na bagli JASAT ekipleri dolandiricilik üzerine inceleme baslatti. JASAT ekiplerinin incelemeleri ve takibi sonucunda Cumhuriyet Bassavciliginin talimati ile detayli ve titiz arastirmalar sonucu, süphelinin bankalardaki hesap hareketlerini inceleyen JASAT ekipleri; G.B., J.S., H.U. ve A.E. isimli sahislarin birbirileri ile baglantili olduklarini, bu islemleri organize sekilde yaptiklarini ve Türkiye genelinde 44 ayri dolandiricilik olayindan yaklasik 2 milyon TL parayi hesaplarina geçirdiklerini tespit etti. Süpheliler, Mugla Il Jandarma Komutanligina bagli JASAT timleri tarafindan İçel ilinde yapilan operasyon ile yakalandi.

JASAT ekipleri tarafindan süphelilerin bulunduklari üç ayri adreste yapilan arama sonucu; 10 adet banka karti, 2 adet hesap karti, 2 adet laptop, 6 adet cep telefonu, 9 adet simkart, 1 adet hesap hareketlerinin yazili oldugu ajanda, mobil bankacilik hesabinda 238 bin TL para ele geçirildi.

Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen G.B. ve J.S. tutuklanarak cezaevine sevk edildi. H.U. ve A.E. ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi.
Kaynak: İHA