Minik Ögrenciler Istasyon Kusadasi'nda 'Scratch' Programlama Dili Ile Tanisti

Kusadasi Belediyesi, Habitat Dernegi, Meta, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi ile ICC (Uluslararasi Ticaret Odasi) ortakliginda açilan Kusadasi Istasyon Topluluk Merkezi, Atça Atatürk Ilkokulu’ndan gelen 30 kisilik ögrenci grubunu agirladi.

Minik Ögrenciler Istasyon Kusadasi'nda 'Scratch' Programlama Dili Ile Tanisti


Kusadasi Belediyesi tarafindan tahsis edilen servis araci ile Aydin’in Sultanhisar ilçesinden gelen ögrenciler gün boyunca Istasyon Kusadasi Topluluk Merkezi’nde düzenlenen atölyelere ve egitimlere katildi.

“Yarini Kodlayanlar” projesinde Istasyon Kusadasi Topluluk Merkezi’nin gönüllü egitmeni Deniz Çetinkaya tarafindan verilen kodlama egitimi ile ögrenciler düsünme becerileri ile algoritma ve kodlamanin temellerini ögrendi. “Harçlik Oyunlari” atölyesinde ise minik ögrenciler dört kisilik gruplara ayrilip dagitilan oyun kartlarindan çikan sorular ile finansal kavramlar dogrultusunda tüketim ve tasarruf aliskanliklarini nasil gelistirebileceklerini ögrendiler.

Ögrencilerin özellikle küçük yaslarda böyle egitimler almasinin gelecekleri için çok faydali oldugunu belirten Atça Atatürk Ilkokulu Müdürü Özkan Atahan, “Istasyon Kusadasi Topluluk Merkezi her yastan insana mükemmel bir deneyim sunuyor. Özellikle de yeni meslek gruplarinin ön plana çiktigi bu dönemde küçük yastaki ögrencilerimizi buraya getirmek ve Istasyon Kusadasi’nda sunulan teknolojik ve mekânsal olanaklardan faydalanmalarina öncülük etmek bizim için oldukça memnun edici bir durum. Ögrencilerimizin bu olanaklari görmeleri ve deneyimlemeleri için elindeki imkanlari seferber eden Kusadasi Belediyesi’ne ve Istasyon Kusadasi’na tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA