Kartepe'nin Sokak Hayvanlari Artik Emin Ellerde Olacak

Kartepe ilçesinde 4 bin metrekare alan üzerine insa edilen Sokak Hayvanlari Geçici Bakim Evi Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çalismalar kisa zamanda tamamlandi. Merkez, düzenlenen tören ile hizmete açildi.

Kartepe'nin Sokak Hayvanlari Artik Emin Ellerde Olacak
Kartepe Belediyesi tarafindan insa edilen Sokak Hayvanlari Geçici Bakim Evi Rehabilitasyon Merkezi hizmete açildi. 4 bin metrekare alan üzerine insa edilen merkezde, 150 metrekare alanda hizmet binasi, 20 hayvan barinagi, ameliyathane, veteriner hekim odasi, saglikli hayvan kafesleri, müsahede ve karantina alani, malzeme deposu, kedi evi ile sosyal alan yer aliyor.

"Bu tesislerin artmasi bizleri sevindiriyor"

Açilis töreninde konusan Kocaeli Hayvan Dostlari Dernegi Baskan Yardimcisi Ilksen Aydin, "Bu tesisin açilmasinda öncülük eden Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tahir Büyükakin ve Kartepe Belediye Baskanimiz Mustafa Kocaman’a çok tesekkür ediyoruz. Burasi sokak hayvanlarinin bakimlarinin yapildigi bir yerdir. Bu tesislerin artmasi bizleri sevindiriyor. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.



"Bu tesis kisirlastirma ve tedavi merkezi olacaktir"

Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman ise sokak hayvanlarini önemsediklerini belirterek, "Sokak hayvanlarinin toplumla birlikte yasamalari için hazirlanan bir projedir. Kolay bir proje degildir. Bu tesisin amaci sokak hayvanlarini burada bekletmek ve beslemek degildir. Bu tesisi açtigimiz için Kartepe’de sokak hayvanlarinin sayisi azalacak degildir. Sokak hayvanlarinin azalmasinin yolu kisirlastirmaktan geçmektedir. Bu tesis kisirlastirma ve tedavi merkezi olacaktir. Bu tesis ile destek verecegiz. Sokak hayvanlarinin sayisinin azalmasi zaman alacaktir. Dogru yöntem, dogru sekilde olacaktir. Zamanla azalacaktir. Bu sayede hemsehrilerimizin memnuniyeti görülecektir" seklinde konustu.



Katilimcilar

Açilis törenine Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, KBB Koordinatörü Nihat Abis, Araci Grubu Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Kemal Araci, Kirim Tatarlari Dernegi Baskani Zümral Araci, Kartepe Muhtarlar Dernegi Baskani Hüseyin Türker, Kocaeli Hayvan Dostlari Dernegi Baskan Yardimcisi Ilksen Aydin, KBB Veteriner Sube Müdürü Esra Özkan, siyasi partilerin temsilcileri ve meclis üyeleri katildi.

Kaynak: İHA