Depremzedeler Için Çadir Kentler Kuruldu, Vatandaslar Ilk Geceyi Çadirlarda Geçirecek

Merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklügündeki depremin ardindan kent genelinde çadir kentler kuruldu. Vatandaslar geceyi çadirda geçirmek için hazirliklarini yapiyor.

Depremzedeler Için Çadir Kentler Kuruldu, Vatandaslar Ilk Geceyi Çadirlarda Geçirecek
Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve birçok ilden hissedilen 5.9 büyüklügündeki depremin ardindan bölgede en büyügü 4.3 olmak üzere toplamda 138 artçi depremin yasandigi ögrenildi. Meydana gelen depremin ardindan bölgede AFAD, jandarma, emniyet, 112, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, Saglik Bakanligi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi, Kizilay, Ilbank ve Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nden toplamda 2 bin 234 personel ve 444 araç görevlendirildi. AFAD Lojistik deposundan bölgeye 10 bin battaniye, 20 adet 112 metrekare genel maksat çadiri ve 489 adet 16 metrekare aile yasam çadiri, 480 yatak, 480 yastik-çarsaf seti ve bin 200 isitici sevk edildi. Vatandaslar, kurulan çadirlarda geceyi geçirmek için hazirliklarini sürdürüyor. Öte yandan, Düzce’de gece boyu yagislarin etkili olmasi bekleniyor. Bölgede ekipler tarafindan sicak yemek ve ikramlik dagitimi devam ediyor.

“Sallanmaya basladik, besmele çekip yataga oturdum”

Deprem aninda yasadiklarini anlatan Sevim Saglam, “Depremi hissetmez olur muyum? Tabii ki hissettim. Ben ameliyattan geldim, çok bitkindim, yataga yattim. Gözümü bir açtim, o an içeride bir isik belirdi. Sallanmaya basladik, besmele çekip yataga oturdum. ‘Ben kalkamam, sarsinti bitsin öyle kalkayim’ diye düsündüm. Benim esim de yatalak hasta. Torunum, gelinim, oglum vardi evde. Onlara ‘korkmayin’ dedim. Ilk defa yasadilar. Ben üçüncü depremi yasiyorum. Yasadigim için bilinçliydim. Sarsinti kesildikten sonra hepimiz bahçeye indik, arabaya oturduk. Ben geceyi esimin yaninda geçirecegim, torunum ile gelinim çok korktugu için çadirda yatacaklar. Çünkü torunum ve gelinimin dengesi bozuldu” dedi.



“Geceden beri disaridayiz”

Gece geç saatlerde yattigini ve sarsintiyla uyandigini söyleyen bir vatandas ise “Çocuklarimin iki tanesi odalarinda yatiyordu. Kalkar kalkmaz odaya kostum. Ben odaya kosarken sandalye kapinin önüne gelmisti. Onu ittim, çocuklarimi kaldirdim. Hemen oradan mont falan ne bulursam alip asagiya indim. Asagiya indigimde deprem durdu. Ondan sonra zaten binaya giremedik, çatlaklar falan olustu içeride. Nereden baksaniz dün geceden beri disaridayiz. Çocuklar sürekli öksürüyor, hapsiriyor. Disarida ates yaktik, evimizin oradaki meydanda büyük bir alan var. Bu geceyi çadirda geçirecegiz. Tabii ki evimiz gibi olmaz ama en azindan yatabilecegiz. Beterin beteri var, Allah bu günümüzü aratmasin. Allah yardim edenden de, bunlari kurup da bizleri düsünen herkesten razi olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA