ÇAKÜ'nün Kurulusunun 15. Yildönümü Coskuyla Kutlandi

Çankiri Karatekin Üniversitesi’nin 15. kurulus yildönümü cosku ile kutlandi. Kutlamalarda sahne alan Rafet El Roman, ögrencilere unutulmaz bir gece yasatti.

ÇAKÜ'nün Kurulusunun 15. Yildönümü Coskuyla Kutlandi


Çankiri Karatekin Üniversitesinin (ÇAKÜ) 15. kurulus yili coskuyla kutlandi. Etkinlikler, Çankiri sehir merkezinde düzenlenen kortej yürüyüsü basladi.

Atatürk Bulvari’nda bir araya gelen ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, akademisyenler, idari personel ve ögrenciler, Çankiri Anit Alani’na kadar yürüdü. Daha sonra düzenlenen programda ögrenciler tarafindan düzenlenen halk oyunu gösterileri sergilendi.

"15 yilda edilen fideler büyüdü, su anda gölgesinde binlerce ögrenciyi okutuyoruz"

Programda ögrencilere seslenen Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, ÇAKÜ’nün 15 yilda önemli bir yol kat ederek uluslararasi bir üniversite olma yolunda önemli adimlar attigini belirterek, “Bugün bizim için, Çankiri için çok önemli bir gün. Bugün, üniversitemizin kurulusunun 15’inci yildönümü. Bizi her konuda heyecanlandiriyor. Özellikle üniversite kurulurken emek veren, siyasilerden yetkililerden destek isteyen, vakif, dernek kuran, sivil toplum kuruluslari ile üniversitenin Çankiri’ya kazandirilmasi için emek veren, yazilari ile bunu en iyi sekilde anlatan basin mensuplari hepinize tesekkür ediyorum. 15 yilda edilen fideler büyüdü, su anda gölgesinde binlerce ögrenciyi okutuyoruz. Anadolu’nun, dünyanin farkli yerlerine kültürü ile asilanmis neferler gönderiyoruz. Hayatta en güzel is insan yetistirmek. Bütün milletler ve devletler gelecegini insa ederken yegane sermayesi insanlardir. Nesillerimize katki yapan herkese tesekkür ediyoruz. Dünya artik daha da küçüldü. Küçülen dünya içerisinde Türkiye büyüyor. Son 20-30 yilda Türkiye muazzam bir çikis yakaladi. Dünyada yeni dengeler kurulurken göz ardi edilmeyen ülkelerden biri Türkiye’dir” dedi.



Rafet El Roman unutulmaz bir gece yasatti

Kutlamalar çerçevesinde aksam saatlerinde sahne alan Rafet El Roman ise ögrencilere ve vatandaslara unutulmaz bir gece yasatti. Konser alanini doldurun binlerce kisi, Rafet El Roman’in ögrenciler için söyledigi sarkilara eslik etti. Vatandaslar konseri cep telefonlari ile kayda aldi.
Kaynak: İHA