Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Güldere, Mikolayiv Ve Herson'u Ziyaret Etti

Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yagmur Ahmet Güldere, Ukrayna’nin Mikolayiv ve Herson kentlerini ziyaret ederek, “Yapacak çok is, sarilacak çok yara var” dedi.

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Güldere, Mikolayiv Ve Herson'u Ziyaret Etti


Rusya’nin Ukrayna topraklarina yönelik saldirilari devam ederken, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yagmur Ahmet Güldere, Ukrayna’nin Mikolayiv ve Herson kentlerini ziyaret etti. Ziyaret sonrasi yazili açiklama yapan Güldere, “Dün Ukrayna Disisleri Bakanliginin düzenledigi özel program kapsaminda Mikolayiv ve Herson’daydik. Hasarli binalari gördük. Valilerden mevcut sorunlari dinledik. Simdiden kendini hissettiren kis kosullarinda jeneratör ve yakit temini en büyük öncelik” dedi.

Gördükleri ve dinlediklerinin programa katilan tüm Büyükelçilerin yüregini burktugunun belirten Güldere, “Herson kent meydaninda rastlastigimiz iki vatandasimizla ayaküstü sohbet etmek ve Ukraynali çocuklarla yaptigimiz arma degis tokusu ise yüregimizi isitti” dedi.

“Yapacak çok is, sarilacak çok yara var” ifadelerini kullanan Güldere, Türkiye’nin TIKA, AFAD ve Kizilay ile sahada oldugunu aktararak, “Sirketlerimiz de çok güzel islere imza atiyor. Isleyen demir isildar diyerek çalismaya devam” dedi.

Kaynak: İHA