Turistik Dogu Ekspresi Yolculari Trenle Gidip Uçakla Dönüyor

Sivas Turizm Dernegi Baskani Hakan Bakar, Turistik Dogu Ekspresi trenine binen yolcularinin trenle seyahat ettigini fakat uçakla geri döndüklerini söyledi.

Turistik Dogu Ekspresi Yolculari Trenle Gidip Uçakla Dönüyor
Yilin ilk seferini 12 Aralik’ta yapacak olan Turistik Dogu Ekspresi treninin biletleri ise bin 300 liradan satisa sunulmustu. Ankara’da baslayan nostaljik tren yolculugu Sivas ve Divrigi ilçesi, Erzincan, Erzurum ve Kars gibi önemli tarihi ve dogal güzelligi sahip illerden geçerek vatandaslara unutulmaz bir tren yolculugu yasatiyor. Turistik Dogu Ekspresi treninin UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesinde yer alan Divrigi Ulu Cami ve Darüssifasi gibi birçok tarihi degere sahip olan Divrigi ilçesinde dönüs yolunda durmasi ise tepkilere neden oldu.

Sivas Turizm Dernegi Baskani Hakan Bakar, trenle yolculuk yapanlarin uçakla döndügünü bu nedenle dönüs yolunda Divrigi ilçesinde duran trende yolcu sayisinin az oldugunu ifade ederek yetkililere seslendi. Bakar, "Ankara’dan Turistik Dogu Ekspresi’nin saatini 1 saat öteleyebilirlerse trenle gelen kalabalik turist kafilesinin Divrigi’ye direk olarak inmesi bizi çok mutlu edecek" dedi.



"Trene binenlerin Divrigi’de inerek 3 saat boyunca Divrigi’nin havasini ve güzelligini yasasinlar istiyoruz"

Turizm Dernegi Baskani Hakan Bakar, Turistik Dogu Ekspresi trenine binenlerin Divrigi’de inerek 3 saat boyunca Divrigi’nin havasini ve güzelligini yasamalarini istediklerini söyleyerek, "Turistik Dogu Ekspresi nostaljik bir ziyaret yani Ankara’dan çikan bir tren 35 saat boyunca Karsa kadar bir ulasim sagliyor. Ankara’dan çikiyor Sivas, Divrigi, Erzincan, Erzurum ve sonra Kars seklinde bir yol güzergâhi var. Bu güzergâhlarda belli saatlerde duruyor. Âmâ tabii Turistik Dogu Ekspresi Sivas’ta ve Divrigi’de giderken durmuyor dönüste duruyor. Dönüste durmasinin da Sivas’a su sekilde bir zarari oluyor. Sivas’ta ve Divrigi’de de gezilecek çok güzel yerler var. O kalabalik turist kafilesi Kars’a gidip oradaki genel yapiyi gezdikten sonra trenle gidenlerin yüzde 50’si Kars’tan uçakla tekrar kendi memleketlerine veya bindikleri yere yolculuk yapiyorlar. Yolcunun azalmasindan dolayi dönüste Sivas daha az kisiyi agirlamis oluyor. Giderken saatinden dolayi Sivas’a ugramasi biraz zor olabilir ama ilk durak olarak Divrigi’de durabilirlerse güzel olur. Divrigi Ulu Cami ve Darüssifasi herkesin her kesimin görmesi gereken çok önemli yerlerden bir tanesi. Çünkü UNESCO tarafindan da koruma altina alinan bir yer ve orada konaklar olsun çarsilari olsun gezilecek görülecek yerler var. Ölmeden önce görülmesi gereken en özel yerlerdendir. Biz istiyoruz ki Turistik Dogu Ekspresi trenine ilk binenlerin Divrigi’de inerek 3 saat boyunca Divrigi’nin havasini ve güzelligini yasasinlar istiyoruz. Bu sekilde olursa hem Divrigi kazanacak hem de Sivas kazanacak diye düsünüyoruz” dedi.



“Turist kafilesinin Divrigi’ye direk olarak inmesi bizi çok mutlu edecek”

"Buradan herkesi hem Sivas’i görmeye hem de Divrigi’ye davet ediyoruz" diyen Bakar, “Turistik Dogu Ekspresi’nin Ankara’dan çikis saati çok önemli oradan çikis saati Divrigi’ye göre sabahin erken saatleri oluyor. Divrigi’ye saat 05.30 ve 06.30 arasi geliyor. Ilgili ve yetkili kisiler Ankara’dan Turistik Dogu Ekspresi’nin saatini 1 saat öteleyebilirlerse trenle gelen kalabalik turist kafilesinin Divrigi’ye direk olarak inmesi bizi çok mutlu edecek. Böylece Divrigi’nin ekonomisine katki saglanacak. Hem de Divrigi’nin her bir kösesini güzel bir sekilde gezmis olacaklar. Böylece Gezi için kendini ayarlayan kisilerde Divrigi’yi ilk olarak görmüs olacaklar. Biletlerde su an Turistik Dogu Ekspresi biletleri 1300 lira normal Dogu Ekspresi ise 270 lira bunu karistirmamak lazim. Biri nostaljik tur olarak geçiyor digeri normal tren yolculugu olarak geçiyor. Buradan herkesi hem Sivas’i görmeye hem de Divrigi’ye davet ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA