Esini Öldüren Saniktan Enteresan Savunma

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde esini sirtindan biçaklayarak öldürdügü gerekçesiyle yargilanan sanik savunmasinda, esinin psikolojik sorunlar yasadigini ve evde esrarengiz sesler duydugunu iddia ederek, "Esimi biçakladigimi hatirlamiyorum. Insan sevdigine kiyamaz, nasil oldu bilmiyorum. Ben de kendimi öldürecegim. Esimi canimdan çok seviyordum. Bize bu büyüyü yapanlarin Allah belasini versin" dedi.

Esini Öldüren Saniktan Enteresan Savunma
Erenler Mahallesi Kamer Sokak’taki evde 30 Mart tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre, Haci P. isimli sahis, tartistigi esi Ayse P.’yi sirtindan biçaklayarak yaraladiktan sonra 5 yasindaki çocugunu da yanina alarak kayiplara karismisti. Ayse P. kaldirildigi hastanede hayatini kaybetmis, süpheli koca ise Sakarya’da gözaltina alindiktan sonra çikarildigi mahkemece tutuklanmisti.

Sanik ilk kez hakim karsisinda

Sanik Haci P.’nin Kocaeli 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanmasina baslandi. Durusmaya taraf avukatlari, tutuklu sanik Haci P. ve öldürülen Ayse P.’nin ailesi katildi.

Savunmasi için söz hakki verilen Haci P., esinin uzun zamandir psikolojik problemleri oldugunu öne sürerek, "Ayse uzun zamandir üç harflilerle mücadele ediyordu. Sürekli saldirgan hareketleri vardi. Benim kendisini tahdit ettigim seklinde çevreye bir seyler söylüyordu. Halbuki kendisi bana, ’Seni de çocugu da öldürecegim’ diyordu. Evde erkek sesleri duyuyordu, hatta bu sesleri ben de duydum" iddialarinda bulundu.

"Çekmeceden biçak aldi ve bana saldirdi"

Olay günü esi Ayse P.’nin Sakarya’da yasayan ailesinin yanina gitmeyi planladigini ifade eden sanik Haci P., "Ben baska bir suçtan firar oldugum için esimi Sakarya’ya taksi ile gönderecektim. Esim bana ’Seni polislere verecegim, yakalattiracagim’ seklinde sözler söylüyordu. Ona sakin olmasini söyledim. Mutfaga gidip geldiginde elinde kirmizi sapli biçak vardi. Kendisine zarar verecegini düsündüm ve elindeki biçagi alarak yere attim. Televizyonda takip ettigim bir program vardi. Izledikten sonra Sakarya’ya gidecegini söyleyerek koltuga oturdu. Bir süre sonra yine mutfaga girdi. ’Seni de çocugu da öldürecegim. Yettin artik sen’ diyerek çekmeceden biçak aldi ve bana saldirdi. Ben hemen müdahale ettim ve sag el bilegim kesildi. Benim müdahalem üzerine biçak yere düstü. Biçagin yere düstügünü görünce ikimiz de almak için egildik" dedi.



"Esimi canimdan çok seviyordum"

Olay sirasinda evinde esrarengiz sesleri duydugunu iddia eden Haci P., savunmasina söyle devam etti:

"Kendime geldigimde çocugu alip disari çiktim. Ayse’yi gördügümde bir seyi yoktu. Sakarya’daki halamin evine gidecektim, Ayse pesimden kostu. Firari oldugum için beni yakalatacak korkusuyla kaçmaya devam ettim. Mahalleden tanimadigim 2 çocuga beni Sakarya’ya birakmalarini rica ettim. Kardesim Murat’i arayarak Ayse’yi gidip sakinlestirmesini istedim. Ayse sokakta bagiriyordu. Yakalandiktan sonra emniyette Ayse’nin öldügünü ögrendim. Esimi biçakladigimi hatirlamiyorum. Insan sevdigine kiyamaz, nasil oldu bilmiyorum. Ben de kendimi öldürecegim. Esimi canimdan çok seviyordum."

"Bize bu büyüyü yapanlarin Allah belasini versin"

2017 yilinda esinin intihar girisiminde bulundugunu ileri süren sanik, "Bize bu büyüyü yapanlarin Allah belasini versin. Esim hastanede psikolojik tedavi görüyordu ve son bir yildir da metamfetamin kullaniyordu. Ben ise neurontin ilaci (kismi nöbetler ve nöropatik agri tedavisinde kullanilan bir antikonvülzan ilaç) disinda bir sey kullanmiyordum. Bu ilaç psikolojime iyi geliyordu" ifadelerini kullandi.

"Ablam psikolojik tedavi görmedi"

Saniktan sikayetçi olan Ayse P.’nin kardesi Döndü Yildiz ise, "Ablamin herhangi bir psikolojik sorunu yoktu, uyusturucuyu keyif için sanik ile birlikte kullaniyorlardi. Ablam psikolojik tedavi görmedi. Psikolojik ilaçlar sanik tarafindan bir doktor araciligiyla rica üzerine yazdiriliyordu. Sanik ve ablam bu ilaçlari beraber kullaniyorlardi. Sanik ablami sürekli darp ediyordu. Sanik ablama, ’Bekleyen 20 yil cezam var, bu cezayi yemeye baslarsam seni öldürürüm’ diyordu. Ablamin çocugu uzun yillar sonra oldu, sanigi çocugu ile tehdit edebilecek birisi degildi. Ayrica sanik diger ablamin oglunu banyoda satirla ciddi sekilde yaraladi. Bu konuda sikayeti de var. Sanigin evimize karsi saldirisi da oldu, camimizi kirdi. Ben sikayetçi olmustum ancak ablamin ricasiyla sikayetten vazgeçtim ancak tekrar sikayetçi olacagim" seklinde konustu.



"Kavganin asil sebebi para mevzusudur"

Olay gününe iliskin bildiklerini de anlatan Yildiz, "Olay günü sanik, ablam Ayten’e; ’Ben bunu öldürecegim, gelin bunu alin’ demis. Yegenim annesinin basina bir sey gelir korkusuyla ablam Ayten’i Ayse’nin evine göndermemis. Ayrica Ayse, Ayten’le konusmus ve ona ’Haci televizyonun sesini sonuna kadar açarak sehpayi sirtimda kirdi’ demis. Sanik ile ablam arasindaki kavganin asil sebebi para mevzusudur. Ablam Ayse’ye annemden miras kalmisti. Sanik bu parayi kendi yegeni üstüne yatirilmasini istemisti. Ancak ablam bu parayi kendi yegeni Vural’in üstüne yatirdi. Ayse Vural’a, ’Bana bir sey olursa bu parayi çocuguma verirsin’ demis. Ancak sanigin ailesi ablam öldükten sonra Vural’i tehdit ederek parayi aldi" ifadelerini kullandi.

"Çocuk sok içindeydi"

Tanik olarak dinlenen Emircan A., "Olay tarihinde arkadasimla birlikte kahvehanede otururken sanik kucaginda çocuguyla geldi. Yalin ayakti, çocugunun hastaneye gitmesi gerektigini söyleyerek rica etti. Çocuk sok içindeydi. Arkadasimla onu hastaneye götürmek için arabaya aldik. Bir süre sonra çocugunun degil, annesinin hasta oldugunu söyleyerek onu Sakarya’ya götürmemiz için rica etti. Sakarya’ya götürdük ancak durumdan süphelendigimiz için polise haber verdik" dedi.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina ve eksikliklerin giderilmesine karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA