Samsun'da Ögrencilere Yönelik Iki Projenin Yapimi Sürüyor

Samsun Büyüksehir Belediyesi (SBB) tarafindan insa edilen ‘Bilim Samsun’ egitim merkezinde son hazirliklar sürüyor. Ayrica, ‘Kitap Kafe ve Millet Bahçesi’ projesinin ise yarisi tamamlandi.

Samsun'da Ögrencilere Yönelik Iki Projenin Yapimi Sürüyor
Samsun Kent Park içerisinde SBB tarafindan 930 metrekare alanda insa edilen Bilim Samsun’un yapiminda sona gelindi. Hazirliklarin tamamlanmasinin ardindan hizmete açilacak olan merkezde matematik, doga, akilli tarim, uzay ve havacilik ile teknoloji dene-yap atölyeleri yer alacak. Merkezde 4, 5, 8 ve 9. sinif ögrencileri ile liseye hazirlik sinifi ögrencilerinin, 30 Kasim tarihine kadar basvurularinin yapilmasi gerektigi belirtildi.

Ayrica, Atakum ilçesinde yapimi devam eden ‘Kitap Kafe ve Millet Kiraathanesi’ projesinin ise yüzde 48’inin tamamlandigi kaydedildi. Içerisinde 3 katli kütüphane, 3 katli sergi salonu, 2 katli kafe restoran ve mescitten olusacak projenin bölge için kültürel bir etkilesim noktasi olacagi ifade edildi.

SBB Baskani Mustafa Demir, “Gençlerimizin yasamina dokunacak projeleri hayata geçirmeye çalisiyoruz. Ilkokul çagindan üniversiteye kadar, kitap okumak isteyen herkese burasi hizmet verecek. Ücretsiz çay, çorba ikramlarimiz da olacak. Türkiye’ye örnek bir proje olacak. Çalismalarin yüzde 48’ini tamamladik, çocuklarimiz orada ders çalisacak, arastirma yapacak ve kitap okuyacak. Gençlerimize sicak bir ortam sunulacak” dedi.

Kaynak: İHA