Diyarbakir'da Vatandaslar 'Çadirini Kap Gel' Kampinda Bulustu

Diyarbakir Kayapinar Belediyesinin bu yil ilkini düzenledigi “Çadirini kap gel” etkinligi yogun ilgi gördü.

Diyarbakir'da Vatandaslar 'Çadirini Kap Gel' Kampinda Bulustu
Kayapinar Belediyesi, farkli bir etkinlige imza atarak her yastan dogaseveri ayni kampta bulusturdu. “Çadirini kap gel” kampi hafta sonu birbirinden renkli aktivitelerle katilimcilara unutulmaz anlar yasatti. Ilçe sinirlari içerisinde yer alan tarihi ve kültürel özellikleriyle bilinen Devegeçidi Piknik Alaninda yapilan etkinlik yogun ilgi gördü.

Her yastan dogaseverin çadir kurdugu kampta katilimcilar, gündüz düzenlenen doga yürüyüsüne katildi.

Çocuklarin ve gençlerin sosyallesmesine katki saglayan etkinliklerde aksam yakilan kamp atesinin etrafindan müzikler seslendirilerek, keyifli anlar yasandi. Kampta sadece çocuklar degil, yetiskinler için de sosyal aktiviteler ve yarismalar düzenlendi.

Kampin son gününde katilimcilar çevre temizligi yaparak farkindalik olusturdu.

Kayapinar Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Arif Karaman, hareketli bir yasam benimseyerek, insanlari sürekli hareket etmeye tesvik etmek, farkindalik olusturarak doga yürüyüsü faaliyetlerini artirmak istediklerinin altini çizerek, “Bu vesile ile yapilan tüm etkinliklerde dogada yasam ve piknikçi diye tabir edilen vatandaslari da doga konusunda bilinçlendirmek ve insan eliyle yapilan tahribatlari azaltmak istiyoruz. Bu çalismanin ilkini Kayapinar sinirlarimizda yer alan tarihi ve kültürel özellikleriyle de bilinen Devegeçidi Köprüsü mevkiinde yaparak, gerçeklestirdik. Katilimcilarimiz oldukça keyifli ve güzel bir hafta sonu geçirdi. Bu tür etkinlilerimiz artarak devam edecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA