Devlet Bahçeli Açiklamasi 'Kiliçdaroglu, Milli Güvenlik Sorunudur'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Kiliçdaroglu gavurun kilicini sallayan, Türkiye’nin güvenirligini ve imajini sakatlamaya çalisan milli güvenlik sorunudur” dedi.

Devlet Bahçeli Açiklamasi 'Kiliçdaroglu, Milli Güvenlik Sorunudur'
MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Samsun’da düzenlenen “2023’e Dogru: Aday Belli, Karar Net” mitinginde vatandaslara seslendi. Sinir ötesi operasyon, 2023 seçimleri, Millet Ittifaki’nin tutumu ve terör konularina deginen MHP Lideri Bahçeli, önemli açiklamalarda bulundu.

Mitingin açilisinda konusan MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, “2023’e Dogru: Aday Belli, Karar Net temali bugünkü toplantimiza katilan Samsunlu kardeslerimizin yani sira, teskilatlarimizi temsilen Cumhuriyet Meydani’na tesrif eden Ordulu kardeslerimize, Sinoplu kardeslerimize, Giresunlu kardeslerimize, Kastamonulu kardeslerimize ayri ayri hos geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum. 2023 yilinda yapilacak Cumhurbaskanligi ve Milletvekili Genel Seçimlerine az bir süre kala zillet ittifakinin adayi hala ortada yoktur. Kazanacak aday polemigi zillet partilerini birbirine düsürmüstür. Bu yil içinde sirayla kurduklari egri bacakli masalarda 8 kez toplanmislar, velakin bir arpa boyu mesafe alamamislardir. Elbette bu husus kendilerinin bilecegi bir konudur. Esasen içine düstükleri buhranin bizi alakadar eden veya edecek bir tarafi da yoktur. Ancak Türkiye’mizin istikbalini risk ve tehlikeye atacak sakincali iliskileri, sarsak irtibatlari ve sancili ünsiyetleri oldugundan dolayi zillet ittifakinin kundura derisinden yapilmis maskesini indirmek de bizim için milli bir görevdir. Tek bildikleri, tek söyledikleri ‘Güçlendirilmis Parlamenter Sisteme’ geri dönme planlaridir. Bunun disinda ne bir projeden, ne takdire layik bir hedeften, ne de sadra sifa politik ve ekonomik bir tekliften bahsettiklerini duyan, gören, sahit olan çikmamistir. 6+1 formatinda kurulmus masada vatan ve millet sevgisinin kirintisi yoktur. Gelecekle ilgili en küçük hazirliklari söz konusu degildir. Her birisinin gizli ajandasi, bununla mündemiç farkli Cumhurbaskani adaylari vardir ve karsimizdadir. Birbiriyle anlasamayan, birbiriyle çatisip çelisen, birbirinin kuyusunu kazip masadan kalkmak için firsat kollayan partilerin ortak akla sahip oldugunu ileri sürmek temelsiz bir uydurmadir. Böylesi kriz ve karmasaya sapmis ucube zihniyetlere Türkiye’nin emaneti düsünülemeyecektir. Sadece yapilani yikmak, eskiyi tekrar insa etmek amaciyla bir araya gelmis, çikarlari disinda hiçbir seyi gözetmeyen partilere güven duyulur mu? Itibar edilir mi? Ruhsat verilir mi? Tamam denir mi? Zillet ittifaki kukladir, kuklaci ise Türkiye düsmanlaridir” dedi.



“Zillet Ittifaki karanlik bir projedir”

Millet Ittifakini elestirerek konusmasina devam eden Bahçeli, “Zillet ittifaki, milletin hassas degerleri ile oynayarak, devletin temel kurumlari ile çatisarak çikmaz bir siyaset yolunu seçmistir. En basta CHP çok tehlikeli, sonuçlari agir olacak bir yanlisin içine sürüklenmistir. Zillet ittifaki karanlik bir projedir, proje sahibi ise her firsatta Türkiye’ye saldiran yerli ve yabanci mihraklardan tesekkül etmis yikim lobisidir. Cumhur Ittifaki’na kumar masasi diyenlerin aklina ve ahlakina sasarim, çünkü asil kumar masasi, asil ihanet masasi bellidir, 6+1 sayida partinin oturdugu masayi altindan üstüne inceleyen herkes neyin ne oldugunu, hangi emellerin havi olup hâkimiyet kurdugunu çok açik görecektir. Türkiye Cumhuriyeti masada kurulmadi, zulmet faillerinin ayaklarina tutundugu masaya da birakilmayacaktir. Türkiye Cumhuriyeti’ni tarih sahnesine çikartan soylu irade cumhurun bizatihi kendi iradesidir, bu iradenin kifayeti ve künhü masalar degil zafer meydanlaridir. Tezgâh alti siyasi iliskilerle milli gelecegimize ipotek koymayi heves edenlerin, bu heveslerini kursaklarinda birakmaya söz verdik, yemin ettik. Onlar varsin birbiriyle oynayip günbegün oyalanip dursunlar. Cumhurbaskani adayi o mu olsun, bu mu olsun diye masalara yüz sürsünler. Keyifleri yetene kadar yedi düvelle güç birligi yapsinlar. Cumhur Ittifaki tarihine bakacak, hizmetine bakacak, çalismaya bakacak, milletine bakacak, ülkesine bakacak, büyük isler basarmaya bakacak, küresel güç Türkiye’nin mimarbasiligi nasil olurmus cümle aleme ispatlayacaktir” diye konustu.



“Adayimiz Recep Tayyip Erdogan’dir”

Cumhur Ittifaki olarak adaylarinin Recep Tayyip Erdogan oldugunun altini çizen Bahçeli, “Bulanik suda balik avlama merakinda degiliz. Belirsizligin rotasini takip etme anlayisinda degiliz. Makam, mevki, servet, söhret devsirme arayisinda hiç degiliz. Cumhuriyet’in 100’üncü yil dönümünü cumhurun zaferiyle taçlandirmanin gayesindeyiz. Bu hakli ve tarihi mücadelemizde yol haritamiz bellidir. Türk ve Türkiye yüzyilina milli birlik ve kardeslik suuruyla ulasmanin azmindeyiz. 2023 yilinda yapilacak Cumhurbaskani ve Milletvekili Genel Seçimlerini Türk milletinin karar ani, Türk tarihinin yol agzi, Cumhuriyet’in yeni yüzyilla demokratik sözlesmesi olarak degerlendiriyoruz. Seçimlere giden süreçte adayimiz belli, kararimiz nettir. Karar verdik, mutlaka tatbik ve takip edecegiz. Cumhur Ittifaki olarak beraberligimizi sonuna kadar koruyacagiz. Hiçbir gevsemeye, suizanna, gönül kirginligina müsaade etmeyecegiz. Seçime kadar degil Türkiye yüzyilinin çatisini el birligiyle öresiye kadar, aziz milletimizi medeniyetler ve milletler mücadelesinde üst lige tasiyana kadar biriz, diriyiz, birlikte cumhurun ruh kökü, Cumhuriyet’in sarsilmaz güvencesiyiz. Diyorum ki, Cumhur Ittifaki Türkiye’dir. Cumhur Ittifaki pazarliksiz, aracisiz, hesapsiz, hilafsiz, hilesiz vatan türbedari, Türk milletinin has bahçesidir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur Ittifaki’nin Cumhurbaskani adayi da Sayin Recep Tayyip Erdogan’dir. Birinci hedefimiz Sayin Cumhurbaskanimizin, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin ikinci döneminde de çok yüksek bir oy oraniyla seçilmesi, basarili çalismalarina ara vermeden devam etmesidir. Ikinci hedefimiz, Milliyetçi Hareket Partisi’nin milletvekili sayisiyla siyasal destek seviyesini en çoklastirmak, yillardir layik oldugumuz hakkimizi milli iradenin oluruyla almaktir. Nihai arzumuz, Cumhur Ittifaki’nin TBMM’de çok güçlü bir temsil imkanina kavusmasidir” seklinde konustu.



“Kiliçdaroglu gavurun kilicini sallayan, Türkiye’nin güvenirligini ve imajini sakatlamaya çalisan milli güvenlik sorunudur”

Kiliçdaroglu’nu elestiren MHP Lideri Bahçeli, “Maalesef ekonomide ayak oyunlari hiç bitmemistir. Küresel tefecilerin tertiplerinde bir azalma görülmemistir. Türkiye’nin faiz, kur ve enflasyon sacayaginda yikimini düsleyenlerin, yönetilemeyen bir ülke olmasinin hesabini yapanlarin, sokaklari karistirmak suretiyle demokrasi disi arayislari tesvik edenlerin alçakça kurgularinda bir gerileme yasanmamis, bilakis bir artis gözlenmistir. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’yle alayina birden asilmaz bir sur çekilmis, bütün oyunlar bozulmustur. CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu’nun, 18 Kasim 2022 tarihinde, sosyal medya hesabindan yaptigi Istanbul Borsasi’nin itibarina gölge düsürme, manipülasyon yapma tesebbüsü tek kelimeyle ahlaksizliktir. Son bir yildir rekor üstüne rekor kiran Istanbul Borsasi Kiliçdaroglu’nun uykularini kaçirmaktadir. Yatirimcilara Borsa’ya girmeyin çagrisi yapan Kiliçdaroglu gavurun kilicini sallayan, Türkiye’nin güvenirligini ve imajini sakatlamaya çalisan milli güvenlik sorunudur. Türk sirketlerinin degerini düsürmek için tezvirat borsasi isleten, buna karsilik Istanbul Borsasi’nin yükselisinden dolayi çilgina dönen Kiliçdaroglu’nun yolu namertlik yoludur. Samsun’dan diyorum ki, bu Kiliçdaroglu tasfiye memurudur, taseron siyasetçidir; CHP, Aziz Atatürk’ün ilkeleri ve Türkiye tehdit altindadir. Bu zillet zihniyeti ne söylerse söylesin, hangi iftiradan medet umarsa umsun, bugün devlet çok daha güçlü, millet çok daha umutlu, gelecek çok daha aydinliktir” ifadelerini kullandi.

“Vakit dökülen kanlarin hesabini damla damla sorma vaktidir”

Yakin zamanda baslayan sinir ötesi harekata da deginen Bahçeli, “Bilhassa terörle mücadelede çok önemli kazanimlar elde edilmis, bölücü terör örgütünün ve diger kanli yedeklerinin beli kirilmistir. PKK/YPG terör örgütünün eylem kapasitesine darbe indirilmistir. Güney sinirlarimiz boyunca açilmak istenen terör koridoru askeri harekatlarla baltalanmistir. Kahraman güvenlik güçlerimiz sinir ötesinde, yurt içinde hainleri araya araya bularak etkisiz hale getirmisledir. Ve bu müessir süreç devam etmektedir. Terörist nerede ise Türkiye artik orayi yikip geçmektedir. Tehdit nereden kaynaklaniyorsa açik hedef de orasidir. Fakat terörizmi besleyip palazlandiran dost görünümlü saibeli ülkeler, Türkiye’nin önünü kesmek, güvenligimizi ve huzurumuzu sabote etmek için kiralik katil kullanmaktadir. 13 Kasim’da Istanbul Beyoglu Istiklal Caddesi’nde yasanan hunhar saldiri Türkiye düsmanlarinin faal olduklarinin süpheye yer birakmayacak en son kanitidir. Gerek Istiklal Caddesi’nde gerekse de terörle mücadele esnasinda sehit düsen tüm vatan evlatlarina bir kez daha Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, tedavi altinda bulunan kardeslerimize sifalar diliyorum. Dün gece yarisi basariyla icra edilen Pençe-Kiliç Hava Harekati’yla teröristlerin saklandiklari barinak, siginak, magara ve inleri isabetle vurulmus ve hamd olsun kullanilamaz hale getirilmistir. Hainler için hiçbir yer güvenli ve korunakli degildir. Vakit hesap vaktidir. Vakit dökülen kanlarin hesabini damla damla sorma vaktidir. Kahraman Türk Silahli Kuvvetlerimizi tüm gücümüzle destekliyor, gazalari ve mücadeleleri hayirli olsun diyor, en alt rütbeden en üst rütbeye kadar hepsini birden tebrik ediyor, basarilar diliyorum. Alemde ser bitmezse, Oguz’da er tükenmez, asla da tükenmeyecektir” açiklamasinda bulundu.

Devlet Bahçeli, mitingin sonundaki konusmasinda ayrica su ifadelere yer verdi:

"Istiklal Caddesi’nde bomba patlatan katil her seyi bir bir açiklarken, hala CHP’sinden IP’ine kadar malum partilerin yöneticileri sözde somut delil pesindedir, kanli saldiriyi örtbas etmenin amacindadir. Terörist, ‘YPG’ye katildim, ben teröristim’ itirafini yaparken, zillet partileri agiz birligi etmisçesine ‘hayir kusku var’ diyerek suyu bulandirma yarisindadir. CHP’nin bir grup baskan vekili, ‘teröristin hangi örgüte mensup oldugu muamma’ sözlerini agzindan kursun gibi çikarmistir. IP’in bir Genel Baskan Yardimcisi da, ‘terörist tasidigi pakette ne oldugunu bilmiyor olabilir’ iddiasini küstahça ifade etmistir. Zillet ittifaki, HDP’yi ürkütmemek, PKK/YPG’yi gücendirmemek, üstelik cinayetleri maskelemek için milletimize ve sehitlerimize adeta hakaret kuyruguna girip zehir saçmayi siyaset zannedecek bir sefalete savrulmustur. Devletin degil terör örgütünün açiklamasina itibar edecek kadar alçalmislardir. Teröriste terörist diyemeyen kim varsa bizim gözümüzde teröristin eylem ve fikir yoldasidir. Bu da serefli ve onurlu bir tavir olamayacaktir. Katile katil diyemeyenlerin, mesela Istiklal Caddesi saldirisini iktidara tesmil etme gayreti içine girenlerin vatan ve millet sevgisi kalmamistir. Nedir bunlardan çektigimiz? Bu zillete nereye kadar katlanmak durumundayiz? Acilarimizi paylasmak yerine nifak kusanlarin, devleti ve hükümeti töhmet altinda birakanlarin dili terör dilidir, propagandasi terör propagandasidir, bunlarin iki dünyada da yatacak ve siginacak yerleri yoktur. Karsimizdaki tablo zillettir, rezalettir, hezimettir, hiyanettir, aleni suç ortakligidir.”

Bahçeli’ye MHP’nin "Iktidara Yürüyüs" mitinginde çekilen fotograf hediye edildi

2023’e Dogru: Aday Belli Karar Net Mitingi için Samsun’a gelen MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’ye miting öncesi istirahat ettigi otelde, partili is insani Burhan Mucur tarafindan Bahçeli’nin Samsun’a ilk kez Genel Baskan olarak geldigi 25 Nisan 1998 tarihinde ‘Iktidara Yürüyüs’ Mitingi’nin düzenlendigi Cumhuriyet Meydanin da çekilen fotografini, kiraz agacindan el isçiligi ile yapilan üstünde üç hilal ve yanlarinda MHP yazisi bulunan fotografi özel çerçeve içerisinde hediye etti.
Kaynak: İHA